Hirdetés

Hirdetés

A VW az F1-ben?

A Honda a Toyota, a BMW ment, a Volkswagen jön?

2009.11.27. 13:12

A VW az F1-ben?

A német Volkswagen-gyár komolyan gondolkozik azon, hogy 2012-től motorszállítóként beszálljon a Forma-1-be – írja a hvg.hu.

Hirdetés

Hirdetés

A Volkswagen Csoport már régebben is kacérkodott az első számú autósporttal, legutóbbi bejelentése pedig arról tanúskodik, hogy ezúttal komolyan fontolgatja: 2012-től része kíván lenni az F1-nek. A hírt Hans-Joachim Stuck, a német gyár képviselője jelentette be, bár nem fogalmazott konkrétan arra vonatkozólag, hogy melyik istállóval szerződnének le. Évekkel korábban a Red Bull Racing jött szóba. „A világ legnagyobb autógyártója esetében természetes, ha elgondolkozik a Forma-1-en, ez azonban 2012 előtt biztosan nem lehetséges – fogalmazott Stuck. – Új dolgokat keresünk, a Forma-1 pedig a motorsport csúcsa.”

„Két éve már foglalkoztunk azzal, hogy esetleg megvennénk a Red Bull csapatát, de most nincs szó ilyesmiről. Miért vásároljunk meg egyetlen csapatot, mikor motorszállítóként több csapattal is leszerződhetünk? Ha megvennénk a Red Bullt, Adrian Newey pedig éppen repülni vagy halászni akar inkább, akkor az egész vállalkozás sikertelen lesz. Jó példa a BMW. Milliókat költöttek a szélcsatornára, a szuperszámítógépekre és most bezárják a boltot. Motorokat szállítani szerintem a legjobb út.”

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.