Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mourinho héroszokat látott a pályán

| 2010. 04. 29. | 12:05:51
José Mourinho dicséretét zengi a futballvilág. Az Inter edzője a rá jellemző célfutballt vezényelve bejuttatta a fekete-kékeket a Bajnokok Ligája döntőjébe. Utána örömtáncot lejtett a Camp Nou gyepén, majd beült a sajtótájékoztatóra. S nem tett lakatot a szájára. + Videó!
Mourinho héroszokat látott a pályán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„A Barcelonára nem volt jellemző a fair play, sem a pályán, sem azon kívül. Vegyük, például, Lionel Messit. Egy hihetetlen tehetség, mintha egy másik planétáról érkezett volna. De most nem játszott a legjobb formájában. Ahhoz hozzátartozik a minőségi és a tiszta játék. Most egyiket sem láttam tőle a gyepen.” – így Mourinho, miután csapata 3–2-es összesítéssel kiverte a Barcelonát a BL-elődöntőben.

Aztán beszélt arról is, miért volt nehéz a csapata felkészülése. Hasonlót emlegetett, mint a magyar Aranycsapat játékosai 1954-ben, a svájci világbajnokság döntője előtt. "Még reggel négy órakor sem tudtunk aludni, mert tűzijátékot rendeztek a szálloda bejárata előtt. Este tizenegykor kihívtuk a rendőrséget, aztán fél négykor érkezett meg."

Samuel Eto'ónak sem könnyítették meg a helyzetét: „Samuel Eto'o nagyon gyakran jár Barcelonába, havonta többször is. De pont most érezte fontosnak a rendőrség, hogy kellemetlenkedjen vele egy 2005-ös adóügy miatt” – magyarázta Mourinho.

A portugál azt mondta, szeret a Barcelona ellen játszani. "Mindenkit biztosíthatok, jövőre is itt leszek. A csapataim valahogy mindig összetalálkoznak a Barcelonával. Így volt ez a Chelsea-nél is. Aztán mindig történik valami érdekesség."

A kiállításnál nem látta jogosnak a piros lapot, de belátta, (egyik) brazil játékosa elveszítette a fejét egy pillanatra: „Thiago Motta piros lapja olyan volt, mint Didier Drogbáé. (Mourinho nem pontosította, melyikre gondol, az elefántcsontparti a Chelsea ellen kapott, vagy még tavaly, a Barcelona ellen kapott lapjára.) Sajnos, Motta elveszítette egy pillanatra a fejét. De semmit sem mondtam neki a szünetben. A többiekkel foglalkoztam, megpróbáltam elmagyarázni nekik, hogy védekezhetik ki tíz emberrel is a meccset."

Nem akart ellenben beszélni a bíróról. „Nem szeretném minősíteni a játékvezetőt. A mérkőzés előtt azt mondtam, megkértem a játékosaimat, segítsék a játékvezetőt s akkor nem lesz nehéz dolga. Reméltem, az ellenfél játékosai is így tesznek majd. De azt láttam, néhány futballista kifejezetten nehézzé akarta tenni a bíró dolgát.”

Az Inter 1972 után játszhat először a legtekintélyesebb európai kupasorozat döntőjében. Kicsit az akkori, és azt megelőző évtized játékát idéző, szenzációs védekezéssel. Mourinho héroszokat látott a pályán. „Ez a hősök csapata volt tegnap, mindenki a vérét adta a közös sikerért. Büszke vagyok minden interistára. Azokra is, akik játszottak, s azokra is, akik nem, a szurkolóinkra, akik végigszenvedték velünk a mérkőzést.”

Mourinho ezúttal sem fukarkodott a dicséretekkel a nyilvánosság előtt: „El tudom képzelni, mit éreznek most ezek a fantasztikus játékosok, s örülök, hogy megtapasztalhatták ezt a sikert. Tizenegy emberrel is nehéz feltartóztatni a Barcelonát, de tízzel egyenesen bámulatos.”

José Mourinho a hármas sípszó után berohant a pályára, éppen úgy ünnepelt, ahogy 2004 tavaszán, az Old Traffordon, még a Porto edzőjeként. Rohant az Inter tábor elé. Victor Valdés, a Barcelona kapusa elkapta, szorongatni kezdte, hogy ne csinálja a felhajtást.

„Hihetetlen örömöt éreztem a mérkőzés után. Korábban már megnyertem a Bajnokok Ligáját, de a mostani nagyobb öröm volt, mint amikor 3-0-ra nyertünk a Portóval a döntőben. Valdés, ahogy a társai is, arra számított, hogy tovább fognak jutni. Nem sikerült, s ezért csalódott volt. Egyébként azt is láttam rajtuk végig, hogy tartanak az Intertől.” – mondta Mourinho.

A portugál egyetlen kérdésre nem volt csak hajlandó egyenes választ adni. Kerülte azt a témát, hogy ősszel is ő lesz-e az Inter edzője. „Nem akarok ezen elmélkedni. Még két döntő meccs vár ránk Rómában, az egyik a Lazio elleni, a bajnokságban, aztán az AS Roma elleni a Coppa Italiáért. Egyelőre ezekkel foglalkozom.”

InfoRadio

Mourinho boldogsága és az incidense Victor Valdésszel:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.