Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar-német: a jegyek több mint fele elővételben elkelt

| 2010. 05. 29. | 10:37:40
Debrecen – A magyarok ellen tartja világbajnoki főpróbáját a német labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően nagy az érdeklődés a szombaton 20 órakor kezdődő (tv: Sport 1) találkozó iránt. + Extra videók!
Magyar-német: a jegyek több mint fele elővételben elkelt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A találkozó napján a Puskás-stadion jegypénztárai délelőtt 10 órától egészen a mérkőzés kezdetéig nyitva tartanak, de a belépők megválthatóak az IBUSZ irodáiban is. Az említett helyszíneken kizárólag magyar állampolgárok számára árusítanak jegyeket, a vendég szektorba csak a német szövetségen keresztül lehetett tikettekhez jutni.

A magyar válogatott 22. alkalommal találkozik Németország csapatával, de ha az NSZK és az NDK elleni múltbeli találkozókat is beleszámítjuk, akkor a szombati randevú az 50. lesz a sorsban. Kétségkívül a legemlékezetesebb, egyben a legfájóbb 1954. július 4-én lejátszott, NSZK elleni vb-döntő, amelyen esélyenként 3-2-es vereséget szenvedett az Aranycsapat.

Az eddigi utolsó meccsre ugyanakkor már jóval szívesebben emlékezhetünk, miután a német futball-legenda, Lothar Matthäus irányításával a magyar csapat 2004. június 6-án 2-0-ra nyert Kaiserslauternben. Az akkori duplázó, Torghelle Sándor most is ott van a keretben, sőt, vélhetően a kezdőben kap helyet. Az előzetesen megadott tizenegyben rajta kívül még egy játékos, jelesül a kapus Király Gábor is a német másodosztályban húzta le az előző szezont, de a DVSC-s Szélesi Zoltánnak, valamint Huszti Szabolcsnak sem lesznek ismeretlenek az ellenfél játékosai, hiszen ők is megfordultak Németországban.

Erwin Koeman, az őszi Eb-selejtezőre készülő magyarok szövetségi kapitánya több újoncot, az U20-as vb-bronzérmes Gulácsi Pétert, Koman Vladimirt és Németh Krisztiánt is meghívta a keretbe, és a debreceni Bodnár László "mellett" a védelemben újoncként szóhoz juthat a Lokiból Laczkó Zsolt is.

„Hatalmas kihívás ez a mérkőzés a számunkra. Ugyanakkor ahhoz, hogy az Európa-bajnoki selejtezőben sikeresen szerepeljünk, elengedhetetlen, hogy ilyen képességű együttesekkel találkozzunk, mint a német vagy a holland. A játékosaim ezeken az összecsapásokon a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy sokkal gyorsabban kell gondolkodniuk és cselekedniük, ha jó eredményt szeretnének elérni a világbajnoki résztvevő gárdák ellen" - nyilatkozta minap az MTI-nek a holland szakvezető.

A két edző, illetve a két csapat mellett a rendőrség is készül a magyar-németre. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a németek elleni mérkőzéssel összefüggésben a főváros egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el szombaton reggel 8-tól éjfélig.

A szombat esti meccs több szimpla felkészülési mérkőzésénél, hiszen egyben megemlékezést is jelent a berlini fal leomlásának 20. évfordulójáról, illetve az ezzel kapcsolatos magyar szerepvállalásról. A tavaly november 9-i évforduló kapcsán a magyarok elleni partit eredetileg korábbra tervezték, de arra csak most kerül sor.

Az esti meccsig hangulatkeltésül tekintsük meg a "németölő" Torghelle-életmű néhány darabját!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lTXFZfECvVM&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lTXFZfECvVM&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SgMG4S5-K74&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SgMG4S5-K74&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wn3_fVqwc34&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wn3_fVqwc34&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4wd--0Awcac&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4wd--0Awcac&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NIbXtSSTEdA&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NIbXtSSTEdA&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Németország, 20 óra.
Puskás Ferenc Stadion, vezeti: Bo Larsen (dán)
Várható kezdőcsapatok.
Magyarország:
Király - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Szélesi, Vadócz - Huszti, Koman, Dzsudzsák - Torghelle.
Németország: Neuer - Boateng, Mertesacker, Friedrich, Aogo - Khedira, Trochowski, Özil, Kroos, Podolski - Klose.

Forrás: Cívishír, fn.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Támogatott tartalom
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.