Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itália legjobbja a világ legjobbja ellen

| 2010. 04. 20. | 12:56:30
Olaszország legjobb csapata a világ legjobb csapatával találkozik. Ez sportcsemege a javából! Tavaly szeptemberben egyszer már összefutottak a San Siróban a csapatok, akkor 0–0 született a csoportrandevún.
Itália legjobbja a világ legjobbja ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Finoman szólva sem a szokványos előkészületek jellemzik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjét: a finálénak is beillő Internazionale-FC Barcelona párharc kedd esti nyitányára Milánóba autóbusszal, s nem légi úton jut el a katalán gárda, amely Itáliába vágyó híveinek hasonló „földhözragadt" megoldást ajánlott. A kettős kényszer nyomán – az izlandi vulkánkitörés repülést megbénító hatása miatt, és mert az európai szövetség (UEFA) ellene volt bármifajta meccshalasztásnak – kényszerült rá a BL-címvédő a csaknem 1000 kilométeres távolság közúti leküzdésére. E tényező azonban nem zökkentette ki nyugalmából az idén megint fináléesélyes spanyol együttest, amely a várakozásokat illetően is földközelben maradt:

„A hosszadalmas utazás dacára sem hivatkozhatunk majd a kellemetlen körülményekre, nekünk így is a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk az Inter ellen. Ha úgy vesszük, van annak haszna is, hogy sok órát töltünk el együtt az edzőnkkel, egymással, s biztosak vagyunk benne, hogy a közös buszozás még egységesebbé, az Inter legyőzésére még inkább alkalmassá kovácsol bennünket” – fogalmazott a hétfőre virradó éjszakát már francia földön, Cannes-ban töltő társaság alkalmi szószólójaként a katalánok középpályása, Sergio Busquets.

A két együttes szeptemberben már találkozott egymással a milánói San Siro Stadionban, s az akkori BL-csoportmérkőzésen nem született gól, míg a visszavágón a Barcelona diadalmaskodott 2-0-ra az olaszok szó szerint internacionalista, itáliai futballistát csak elvétve felsorakoztató nemzetközi alakulata felett. Az elmúlt hétvége mindenesetre inkább a keddi házigazdák önbizalmát erősíthette, amennyiben a spanyol bajnokságban éllovas Barcának egy pontra apadt az előnye a Real Madriddal szemben, miután csak 0-0-át játszott a városi rivális kiscsapattal, az Espanyollal, míg az odahaza második Inter 2-0-ra verte az ősi rivális Juventust.

Viszont a látogatók hitét erősítheti, hogy miközben az alapjátékosok közül az Európa-bajnok irányító középpályás, Andrés Iniesta kidőlt ugyan, de felépült, s Pep Guardiola vezetőedző Milánóban már hadba is vetheti a kapura rendkívül veszélyes svéd támadót, Zlatan Ibrahimovicot, aki éppen az olasz bajnoktól érkezett a múlt nyáron Barcelonába. A keddi "visszatéréshez" kapcsolható érdekesség, hogy az Interben meg hasonlóképpen ott lehet a csatársorban a sajátos cserebere részeként a Barcától (korántsem önszántából) átszerződött kameruni Samuel Eto'o.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
INTERNAZIONALE–BARCELONA, kedd, 20.45 (tv: TV2)
Milánó, vezeti: Olegário Benquerenca (portugál).
Várható kezdőcsapatok:
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti – Thiago Motta, Cambiasso – Balotelli, Sneijder, Eto'o – Milito. Vezetőedző: José Mourinho.
BARCELONA: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Keita, Xavi, Busquets – Messi, Ibrahimovic, Pedro. Vezetőedző: Josep Guardiola.

A szerdai menü

A német sajtó szerint a Bayern München egyértelmű esélyesként lép pályára szerdán hazai pályán az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, különösen az után, hogy a csapat a hétvégén a Hannover felett aratott 7-0-ás bajnoki sikerrel "melegített" a BL-csatára.

A müncheni alakulat szombati gólfesztiválján kisebb sérülés miatt ugyan lecserélték Franck Ribéryt, ám a francia támadó szerdán már ismét bevethető lesz, és a holland Arjen Robbennel nyerő párost alkothat. A két csapat eddig hatszor találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s két Bayern-győzelem mellett két lyoni siker és két döntetlen született.

A németek legutóbbi nyolc BL-mérkőzésükből csak egyet nyertek meg francia riválissal szemben, ugyanakkor kellemes emlékeket őriznek a gallokról az egyenes kieséses szakaszból: 1975-ben a Saint-Etienne volt az ellenfelük a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjében, s az akadályt sikerrel vették, egy évvel később pedig a döntőben szintén a zöld-fehéreket győzték le.

„A németek mindig veszélyesek a nagy mérkőzéseken, ráadásul a negyeddöntőben a Manchester Unitedet győzték le. Ott van nekik Arjen Robben és Franck Ribéry, akiktől tudjuk, mit várhatunk” – nyilatkozta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok holland vezetőedzője arról beszélt, milyen eredménnyel lenne elégedett:
„Egy gól nélküli döntetlen, vagy egy 1–0-s győzelem sokkal többet érne számunkra, mint például egy 2–1-es siker” – fogalmazott van Gaal. – „Lehet, hogy ez viccesen hangzik, mégis így van."

A francia alakulat története második európai kupa-elődöntőjére készül, 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a portugál Sporting Lisboával szemben maradt alul. A vendégeknél sérülés miatt hiányozni fog Jean Makoun, Jean-Alain Boumsong és Mathieu Bodmer, a hazaiaknál az eltiltott Mark van Bommel és Holger Badstuber nem játszhat.

A várható kezdőcsapatok:

Bayern München: Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Danijen Pranjic - Ribéry, Schweinsteiger, Robben - Müller, Olic, Gomez
Olympique Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Pjanic, Ka:llström, Gonalons - Bastos, Delgado, Lisandro Lopez

A találkozót a Digi Sport közvetíti 20.45-től.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.