Hirdetés

Góliátok harca Madridban

2009.10.21. 16:49

Góliátok harca Madridban
Legutóbb a 2002/03-as idényben rendeztek Real-Milan derbit, akkor a spanyolok 3-1-re nyertek a Berna

Az európai futball két legsikeresebb klubcsapata, a kilencszeres és a hétszeres BEK/BL-győztes találkozik szerdán este Madridban. (szerda, 20.45, tv: DigiSport)

Hirdetés

A spanyol királyi gárda 2002 óta pályázik arra, hogy begyűjti a 10. BL-sikert is, és hogy ez nem sikerült, az az olasz csapatok "bűne" is, hiszen kétszer a Juventus, egyszer pedig az AS Roma állta útját a Blancóknak a BL kiesés szakaszában. Most is egy olasz együttes rombolhatja a Real tekintélyét, bár ezúttal erre igencsak kevés esély mutatkozik, egyrészt azért, mert a spanyolok bombaigazolásokkal erősítették meg a keretüket a nyáron, és éppen ezáltal gyengült a soros BL-rivális, a Milan, hiszen Kaka Milánóból tette át a székhelyét Madridba.

A hétszeres BEK/BL-győztes Milan még az olasz bajnokságban is botladozik, így a Real Madrid még akkor is a meccs toronymagas favoritja, ha tudjuk, hogy sérülés miatt a rekorösszegért igazolt Cristiano Ronaldo nem játszhat a Bernabeuban. A legutóbbi bajnoki fordulóban ugyan legyőzte az AS Romát a milánói egylet, ám ebből még messzemenő következtetést levonni nem lehet, azaz feltámadásról beszélni még túlzottan korai lenne. Egyelőre még élénken él a Milan-hívekben a három héttel ezelőtti betli, amikor a san Siróban kikapott a Leonardo-legénység a csoport leggyengébb tagjától, a svájci FC Zürichtől.

A meccs ezzel együtt hozhat meglepetést, hiszen azért a lombardiaiak sem falábúal gyülekezete, és élhetünk azzal a közhellyel is, hogy a papírforma olykor borul...

Ami a két elitgárda egymás elleni meccsstatisztikáját illeti, a felek az elmúlt évtizedekben 11 alkalommal találkoztak európai kupamérkőzés keretében, s a mérleg tökéletesen kiegyensúlyozott, egy döntetlen mellett ugyanúgy öt siker szerepel mindkét csapat oldalán.

A szerdai program:

A-csoport
Bordeaux-Bayern 20.45
Juventus-Maccabi Haifa 20.45
Az állás: 1. Bayern 4, 2. Bordeaux 4, 3. Juventus 2, 4. Maccabi 0.

B-csoport
CSZKA Moszkva-Man Utd 18.30
Wolfsburg-Besiktas 20.45
Az állás: 1. MU 6, 2. Wolfsburg 3, 3. CSZKA 3, 4. Besiktas 0.

C-csoport
Real Madrid-Milan 20.45 - tv: Digisport
Zürich-OM 20.45
Az állás: 1. R. Madrid 6, 2. Zürich 3. Milan 3, 4. Marseille 0.

D-csoport
Porto-APOEL 20.45
Chelsea-Atletico Madrid 20.45
Az állás: 1. Chelsea 6, 2. Porto 3, 3. APOEL 1, 4. Atletico 1.

Szóljon hozzá!

Hirdetés