Hirdetés

Döbbenet Németországban

Ment a kislánya után...

focitipp.hu

2009.11.11. 11:15

Döbbenet Németországban
Robert Enke (1977–2009)

Hannover – A német válogatott kapusa kislánya halála óta volt nagyon rossz idegállapotban. Vonat alá vetette magát.

Hirdetés

A 32 éves játékos ismerősei egyelőre értetlenül állnak a tragédia előtt, azt azonban többen is elismerték, a Nationalelf elsőszámú portása kislánya 2006-os halála óta rendkívül rossz idegállapotban volt. Enke gyermeke kétéves korában hunyt el szívelégtelenségben.

Enke 1996-ban a Jena együttesében kezdte pályafutását, majd 3-3 évet húzott le a Mönchengladbach és a Benfica kapujába. A 2002/03-as szezont a Barcelonánál töltötte, de csak egy mérkőzésen védett a katalánoknál. A Barcától kölcsönben a Fenerbahcéhoz, majd a Teneriféhez került, de egyik csapatban sem számított alapembernek. 2004-ben visszaigazolt Németországba, és Hannovernél szinte újjászületett: öt éve alatt 169 bajnokin védett, és 2007-ben meghívót kapott a német válogatottba. A nemzeti csapatban nyolc alkalommal jutott szerephez.

Joachim Löw szövetségi kapitány törölte a szombati, Chile elleni találkozóra készülő nemzeti tizenegy szerdára tervezett edzését, és a hírek szerint nem kizárt az sem, hogy a tragikus esemény miatt a hétvégi barátságos meccset is lemondják.

Szóljon hozzá!

Hirdetés