Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen, győzelemre fel!

| 2010. 04. 28. | 10:41:25
Debrecen – A DVSC és a Paks vívja a harmadik magyar Ligakupa-döntőt. A sorozatnak Magyarországon egyáltalán nincs presztízse, de azért hátha látunk ma este egy igazán jó meccset! (tv: Sport1, élő)
Debrecen, győzelemre fel!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ligakupa a tartalékbajnokság megszüntetésével támadt hatalmas űrt kétségtelenül betöltötte, de ennél jóval nagyobb tervekkel hozták létre három esztendővel ezelőtt. Az MLSZ vezetésében nagy fantáziát láttak a sorozat elindításában, és jelentős szponzori bevételt is reméltek, mindez egyelőre csak szép álom. A Ligakupa létjogosultsága most még kimerül abban, hogy az edzők kísérletezési hajlamukat élhetik ki a sorozatban, azaz az éles – NB I-es – bevetés előtt tesztelhetik a játékosokat, továbbá lehetőséget adhatnak a sérülésből felépülőknek és a szárnyaikat bontogató fiataloknak.

A Loki abszolút kihasználta a Ligakupa adta lehetőségeket, talán nincs is olyan játékos az egyébként igencsak bő keretben, aki ne kapott volna lehetőséget legalább egy találkozón. Megesett – az utolsó csoportmeccsen a középdöntőben –, hogy Herczeg András két pályaedzőjét, Bücs Zsoltot és Kondás Elemért küldte el meccselni Kispestre a Loki NB II-es csapatával.

A DVSC hozzáállása abszolút érthető, az már nagyobb fejtörést okozhat az MLSZ vezérkarának, hogy a kisebb csapatok sem tekintenek nagy kihívásként a Ligakupára. Ennek egyszerű oka van: a sorozat nem fizet jól – „alig” 20 millió forint jár a győztesnek –, ráadásul nemzetközi kupaindulást sem lehet kiharcolni, mint a Magyar Kupában. Így a kicsik is pihentetik a meghatározó játékosaikat, és lehetőséget adnak az ifistáiknak a bizonyításra, ami a magyar futball szempontjából kifejezetten jó, más kérdés, hogy így a sorozat marketing értéke szinte a nullával egyenlő.

Mára azonban félre kell tenni minden fanyalgást! A DVSC döntőt vív, és ha már sokat utazott, akkor minden bizonnyal oda is teszi magát a pályán az a csapat, melyet Herczeg mester pályára küld. A Paks, mely soha nem nyert még semmit, szintén nagy becsvággyal küzd majd, és reményeink szerint így kikerekedik belőle egy igazán jó meccs! Az eddigi két sorozatot a Videoton nyerte, tehát szerdán este mindenképpen új győztest avatnak. A DVSC az első kiírásban döntőig jutott, de a Videoton legjobbjaitól a Loki-ifik kikaptak (1–0, 2–0), tavaly pedig már a csoportban megtört a lendület.

Ismerve Herczeg András korrektségét, minden bizonnyal egy vegyes csapat lép pályára szerdán este Kecskeméten, azaz lehetőséget kapnak olyan fiatalok is, akik a döntőbe lőtték a Lokit ebben a sorozatban. A DVSC mindenesetre ma elkezdhet  történelmet írni a magyar fociban, azaz ha legyőzi a Paksot, akkor már „csak” három trófeát kell idén begyűjtenie: a Soproni Ligáét, a másodosztályét, végül pedig a Magyar Kupát. Győzelemre fel!

BeA

Ligakupa, döntő, Kecskemét:
DVSC–Paks
szerda, 18 óra, tv: Sport1, élő
A várható kezdőcsapatok:
DVSC: Pantics – Bernáth, Bíró, Fodor, Korhut – Bódi, Kiss, Spitzmüller, Vinicius – Rezes, Szilágyi.
Paks: Pokorni – Nikolov, Gévay, Szabó J., Völgyi – Bartha, Lisztes, Fiola, Mészáros – Urbán, Weitner.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.