Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan javítható egyszerűen a törött visszapillantó tükörlap?

civishir.hu | 2024. 05. 16. | 11:10:45
XXX
Hogyan javítható egyszerűen a törött visszapillantó tükörlap?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A visszapillantó tükör legfőbb feladata, hogy segítse a balesetmentes vezetést. Használatával időben érzékelhetjük a körülöttünk haladó járműveket és gyalogosokat is, ezáltal elkerülve a baleseteket. 

Ennek köszönhetően a tükör állapota kiemelkedő jelentőséggel bír. Most megmutatjuk azt, hogy mi a teendő, ha a tükörlap megsérül, és hogy hogyan javítható házilag is olcsón és egyszerűen a törött visszapillantó.

Visszapillantó tükörlap: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Ma már az olyan megbízható webshopok kínálatában, mint a Peppi, visszapillantó tükörlapokból sincs hiány. Ezek egytől egyig minőségi termékek, amelyek a megfelelő használat mellett garantálják a hosszú élettartamot. Így is akad azonban, amire a vásárlás során fontos odafigyelni.

Elsőként lényeges, hogy ismerjük az autónk típusát, és annak megfelelő kialakítású és méretű tükörlapot válasszunk. Ha szeretnénk biztosra menni, érdemes a vásárlás során az alvázszám alapján megkeresni a tökéletes alkatrészt.

Ezenfelül a külső tükör esetében érdemes meggyőződni arról, hogy a tükörlap fűthető, vagy sem, illetve arról, hogy rendelkezik-e a holttér figyelésére kialakított résszel. Érdemes továbbá a színre is figyelni, hiszen a teljesen fehér tükörlapok mellett enyhén kék modellek közül is választhatunk.

Hogyan zajlik a tükörlap cseréje?

A visszapillantó tükörlap cseréjéhez nincs szükség szakemberre. Néhány szerszám és egy kevés elszántság segítségével akár otthon, egyedül is elvégezhető, mindössze néhány perc alatt.

A hagyományos, nem fűthető tükörlapokat általában ragasztással rögzítik. Ezeket egy spatula segítségével óvatosan eltávolíthatjuk a tartóról. Ezután nincs más dolgunk, mint az új tükörlapról eltávolítani a fóliát és a megfelelő ragasztóval rögzíteni azt a felületen.

Abban az esetben, ha fűtőbetétes alkatrészt választunk, a tükörlapot egy rögzítőkeret segítségével tudjuk a helyére illeszteni. A csere folyamán először ezt kell óvatosan kipattintanunk a helyéről, ezután pedig kihúzni a fűtőbetéthez csatlakozó kábelt. Ha csatlakoztattuk az új tükörlapot, ezt semmiképp se felejtsük el visszadugni.

Miért fontos a visszapillantó tükörlap minősége?

A gyenge minőségű vagy sérült tükörlapok használata rendkívül veszélyes lehet, hiszen homályos vagy torz képet adhat. Ennek köszönhetően előfordulhat, hogy nem tudjuk megfelelően felmérni az autónk és egy másik jármű vagy egyéb tereptárgy közötti távolságot, így balesetet okozunk.

Fontos tehát, hogy mindig jó minőségű, nem sérült visszapillantó tükörrel vezessünk. Ez ugyanis rengeteg kellemetlen és veszélyes helyzettől óvhat meg minket, környezetünket és természetesen féltve őrzött járművünket is. Végül tehát ne feledjük: egy új tükörlap nem nagy beruházás, különösen a magas javítási költségek vagy a kórházi számlák tükrében.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
Méltó módon emlékeznek azokra a nagy irodalmi klasszikusokra, akik a cívisvárosból indultak vagy Debrecenhez kötődnek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.