Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bárcsak minden meccs ilyen sima lenne!

| 2010. 03. 07. | 20:28:13
Pápa – A 10. pecben még a Pápa szerzett vezetést, de aztán beindult a Loki-henger, és elég volt 30 percnyi játék ahhoz, hogy megszerezze a három pontot a Herczeg-gárda. A végén Cicó még jól meg is büntette Szűcs Lajost.
Bárcsak minden meccs ilyen sima lenne!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kemény dió lesz a Pápa – gondoltuk a meccs előtt, és a hazaiak igazolták a sejtéseinket, de csak 15 percig. Jól kezdett a Pápa, valljuk be, hogy szép akciókat is vezetett a kissé idegenül mozgó debreceniek között, és nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést.

No persze, hogy ha Mijadinoszki egy kicsit higgadtabb, és nem rántja le Balit a 16-oson belül, akkor a pápaiaknak még iparkodniuk kellett volna a gólért, így azonban tizenegyesből Farkas Attila könnyen betalált (11. perc: 1–1). Az igazság az, hogy előtte Ramos is szabálytalankodott a büntetőterületen belül, de azt „elnézte” a DVSC-nek Iványi játékvezető, tehát nem lehetett egy rossz szavunk sem a bíróra.

Azt hittük, hogy a gól után nekiugrik a Loki a Pápának, de nem így történt. Hogy mégis egyenlített, az szinte a semmiből jött, illetve ajándékba kapták a piros-fehérek az elmélázó hazai védőktől, akik annyit bénáztak a saját tizenhatosuk előterében, hogy Szakály labdát szerzett, Rudolf pedig elegánsan, 16 méterről a kapuba helyezett (18. perc: 1–2).

Ez a gólt hozta meg a fordulatot. A pápaiak ettől annyira megzavarodtak, hogy Tóth fejelt egy öngólt (22. perc: 1–3), majd a teljes hazai védelem asszisztált, amint Mijadinoszki a saját kipattanóját vágta vissza a jobb felsőbe egy szöglet után (40. perc: 1–3). A negydik Loki-gólt már nem varrjuk a pápaiak nyakába, hiszen az egy zseniális Loki-kontra végén született: Rudolf mesteri passzal kínálta meg Szakályt, aki pontos labdaátvétel után a kifutó Szűcs fölött a hálóba pöccintett (45. perc: 1–4).

Nagy vehemenciával jöttek ki a második félidőre a hazaiak, a közönség pedig jutalmazta a nagy akarást, és zúgta, hogy Mindent bele! Lelkesedésüket az is fokozta, hogy a Loki igazán kényelmesen, öregurasan ült rá az eredményre, és egyértelműen fölénybe kerültek Bárányosék. Polekszicsnek bizony szüksége volt néhány védésre, hogy őrizze a 4–1-es vezetést a Loki. Nem nagyon akart már focizni a Herczeg-gárda, de lehet, hogy csak a védekezést gyakorolta a tetemes előny birtokában…

Mivel a pápaiak nagy igyekezetét a félidő derekáig nem kísérte szerencse, alábbhagyott a nagy lelkesedés, a meccs pedig kezdett „ellaposodni”. Közhellyel élve: a küzdelem dominált. A végén a Loki feltette az i-re a pontot: Rudolf elől akart tisztázni Szűcs, de ahhoz el kellett hagynia a kapuját, pechjére éppen Czvitkovics elé fejelt, aki ezért csúnyán megbüntette, közel negyven méterről a kapuba emelt (90. perc: 1–5). Szépségdíjas gól volt!

BeA

Soproni Liga, 17. forduló:
Pápa–DVSC 1–5 (1–4)
Pápa, 3000 néző. Vezette: Iványi (Szpisjék, Medovarszki)
Pápa: Szűcs – Tóth G., Dlusztus, Farkas, Rajnay – Quentero (Abwo 46.), Gyömbér (Jovánczai 79.), Heffler – Bárányos, Bali (Orosz 83.), Rebryk
DVSC: Polekszics – Bernáth (Szélesi 35.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Ramos (Varga J. 59.), Kiss Z., Szakály – Rudolf, Feczesin (Coulibaly 77.)
Gól: Farkas (11-esből, 11.), Rudolf (18.), Tóth G. (öngól, 22.), Mijadinoszki (40.), Szakály (45+1.), Czvitkovics (92.)
Sárga lap: Mijadinoszki (11.), Ramos (53.)

Mesterszemmel

Véber György: – Nem tudom, mit mondjak. Az első félidő közepéig nagyszerűen futballoztunk, és érett a második gólunk, erre pillanatok alatt kaptunk hármat. Ez a Debrecen! Tíz perc alatt minden helyzetét gólra váltotta. Egy nagyon súlyos vereséget szenvedtünk az eredmény alapján, de nem tiportak bennünket a földbe. Mi játszottunk jobban a mezőnyben, de a Debrecen vérporfin megnyerte ezt a meccset. Ilyen a foci!
Herczeg András: – Nem jól kezdtük a meccset, csak az első félidő 20. perce körül talált magára a csapat. A második félidőben voltak meleg pillanataink, de a lényeg, hogy megvan a három pont. Nyíltsisakos meccset játszottunk, mindkét csapat támadó szellemben futballozott, mi jöttünk ki jól belőle.

Az állás:

A 18. forduló programja:

Március 12., péntek:
FTC-Nyíregyháza 19.00 (tv: Duna TV, élő)
Március 13, szombat:
Paks - Vasas 14.30
MTK - Haladás 14.30
Kaposvár - ZTE 14.30
Győr - Kecskemét 14.30
Videoton - Lombard FC Pápa 15.00 (tv: Sport1, élő)
DVSC - Honvéd 17.30 (tv: Sport1, élő)
Március 14., vasárnap:
Újpest - DVTK (tv: Sport2, élő)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.