Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élre robogott a Lokomotív!

| 2010. 05. 04. | 22:47:22
Debrecen - A Vasas még emberelőnyben sem volt kemény ellenfél. Az MTK-nak köszönjük szépen a fehérvári győzelmet, pénteken pedig hatalmasat léphet az ötödik bajnoki cím felé a DVSC. Így álmodtuk meg, és bejött! + Képgaléria!
Az élre robogott a Lokomotív!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem jelenthetjük ki, hogy az ötödik bajnoki cím lázban tartja a debreceni futballbarátokat, legalábbis ezt a következtetést vonhattuk le az üresen kongó lelátók láttán. Még a B-közép is meglehetősen szellős volt, és reméljük, hogy a pénteki szuperderbire készül a cívisváros népe, a Vasas ellenit pedig edzőmeccsnek fogta fel a drukkerhad.

Herczeg András a Vidi elleni meccs jegyében küldte pályára a Loki, kihagyva a kezdőből néhány alapembert, helyettük a már kipróbált fiatalokkal próbálta meglepni az angyalföldi gárdát. Sikerült! Yannick egy szép akció végén már az 5. percben vezetést szerzett (1-0), majd a 17. percben egyéni betörésből megduplázta az előnyt (2-0).

Minden annyira szép volt! Eddig! A Vasas elkezdett focizni, vagy inkább a debreceni védelem betlizni, és bizony meleg pillanatokat élhettünk át, kellettek Polekszics hatalmas bravúrjai is ahhoz, hogy maradjon a 2-0. Aztán Ramos ránk hozta a frászt. A 24. percben a második sárgáját is begyűjtötte két abszolút fölösleges szabálytalansággal, így tíz emberre fogyatkozott a DVSC.

Így a sétagaloppól egy kiegyenlített meccs lett. Nagyot küzdöttek a fiúk a középpályán, a Vasas szerencsére csak szögletekig jutott, a Loki még emberhátrányban is veszélyesebbnek tűnt. A félidő végén kitörő örömmel fogadtuk a hírt: az MTK 1-0-ra nyert Fehérváron, így már csak 45 perc választotta el a kedvenceinket attól, hogy átvegyék a vezetést a tabellán.

A Loki-szakvezetés nem látta szükségét a cserének a szünetben, csak mintegy tíz perc elteltével, amikor a másik szűrő, Kiss Zoltán is besárgult. Szélesi érkezett, hogy masszívabb legyen a védelem. Ezt amolyan biztonsági húzásnak szánta a Herczeg-stáb, mert addig nem a DVSC, hanem a Vasas kényszerült védekezésre. Feczesin feltehette volna az i-re a pontot, de nagy helyzetbe Véghbe durrantott az 56. percben.

Amikor a Vasas elkezdte többet birtokolni a labdát, Herczeg András bebizonyította, hogy nem egy ijedős fajta, és behozta Coulibalyt a kétgólos Yannick helyére. Sőt! Nem sokkal később Czvitkovics is beszállt a kispadról. A piros-fehérek támadójátéka ugyan nem lett jobb, de semmi nem veszélyeztette a 2-0-át. A Vasas ment előre becsülettel, de a tizenhatos előterében elfogyott a tudománya.

A percek igazi Vasas-helyzet nélkül pörögtek, míg Coulibaly kihagyott egy ziccert a végén. Nem orroltunk rá, mert vigasztalt a tudat, hogy a DVSC átvette a vezetést a tabellán. A francia nevét a legvégén még aranyba is foglaltuk volna, hiszen mesteri labdával szolgálta ki Czvitkovicsot, aki kíméletlenül bevágta a labdát Végh kapujába, megadva a slusszpoént.

Soproni Liga, 26. forduló:
DVSC-Vasas 3-0 (2-0)
Debrecen, 4000 néző. Vezette: Szilasi (Albert, Ortó)
DVSC: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Fodor, Laczkó – Bódi, Ramos, Kiss (Szélesi 56.), Szakály (Czvitkovics 71.) – Feczesin, Yannick (Coulibaly 61.)
Vasas: Végh – Balog (Majoros 68.), Kovács G., Mileusznics, Oscar – Bakos, Dobrics (Danfa 77.), Remili – Divics (Beliczky 57.), Banuesz, Hrepka
Gól: Yannick (5.), Yannick (17.), Czvitkovics (92.)
Sárga lap: Ramos (8.), Kiss (52.), Remili (60.) Fodor (65.), Kovács G. (70.)
Kiállítva: Ramos (24.)

Mesterszemmel

Herczeg András: - Az elsős húsz percben jól játszottunk, sajnos a kiállítás után célfutballra kellett áttérnünk. Jól csináltuk, nagyot küzdöttek a fiúk, gratulálok nekik!
Giovanni Dellacasa: - A játék képe alapján túlzottnak vélem a háromgólos különbséget. Megvoltak a lehetőségeink, sajnos nem tudtunk élni velük.

Soproni Liga, 26. forduló:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Támogatott tartalom
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.