Hirdetés

A 47 ezerből 2 ezer a lokistáké

civishir.hu

2009.10.22. 12:58

A 47 ezerből 2 ezer a lokistáké
A firenzei ultrákkal kell felvenniük a hangpárbajt a debrecenieknek

Debrecen – A Fiorentina vezetése eltökélt abban, hogy megépíti a világ első Foci-parkját, melynek a 60 ezresre tervezett stadion csak az egyik eleme lenne. A Loki még a régiben játszik.

Hirdetés

A hajdúsági klub hivatalos honlapja csütörtökön már arról számolt be, hogy az egységesen 20 euróba kerülő jegyeket hétfőn kezdik el árusítani Debrecenben. Az olaszországi szabályok értelmében minden jegyvásárlónak meg kell adnia a nevét, születési dátumát és személyi igazolványának a számát. A DVSC-TEVA a Bajnokok Ligájában legközelebb november 4-én, Firenzében lép pályára.

Az Artemio Franchiról

A firenzeiek 2000 jegyet biztosítanak a lokisták számára. A november 4-i mérkőzés helyszínéül szolgáló Artemio Franchi stadion több mint 47 ezer néző befogadására alkalmas. Az 1931-ben épült stadion hatvan évig a Comunale nevet viselte, majd átkeresztelték: 1991 óta az egykori UEFA-elnök, nemzetközi jogászdoktor Artemio Franchi a névadója a létesítménynek. A stadion az 1990-es olaszországi világbajnokságon héárom csoportmeccsnek és egy negyeddöntőnek adott otthont.

A hírek szerint már nem sokáig lesz a Fiorentina otthona a legendás stadion, ugyanis a klub tulajdonosai egy ultramodern stadiont építését határozták el. A Fiorentina vezetése eltökélt abban, hogy megépíti a világ első Foci-parkját, melynek a 60 ezresre tervezett stadion csak az egyik eleme lenne. A Gazzetta dello Sport információi szerint, ennek a rendkívül extrém és bonyolult projektnek a megépítése mindössze három évig fog tartani, és az olasz kormány részben már beleegyezését is adta a megvalósításhoz.

Szóljon hozzá!

Hirdetés