Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga megmutatta, milyen a jó bunyó!

| 2010. 02. 11. | 18:09:28
Debrecen – Szenzációs, fergeteges és remek a köbön! A sámsoni Varga Miklós teljesítményéről csak felsőfokon értekezhetünk! Két debreceni öklözhet a döntőbe jutásért a Bocskain!
Varga megmutatta, milyen a jó bunyó!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második versenynap egyetlen hajdúsági érdekeltséggel kezdődött az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, de ég mielőtt a csütörtöki eseményekről értekeznénk, törlesztünk egy adósságot. Nem adtunk hírt arról, hogy a nyitány, a szerdai selejtezők napja úgy ért véget, hogy a tavalyi, milánói világbajnokság nehézsúlyú döntőjének a visszavágóját láttuk. Illetve nem volt visszavágó, mert a kubai Acosta Debrecenben is kikapott az orosz Egor Mehoncevtől, de már önmagában az a tény, hogy vb-döntőt „ismételtek” a Bocskai selejtezőjében, sokat sejtet a debreceni torna színvonaláról.

A nap egyetlen hajdúságija, a sámsoni Varga Miklós (60 kg) a nap meccsét vívta. A francia Rachid Azzedine a selejtezőben kubait vert, így volt némi félsz bennünk a meccset megelőzően. Az első menet után már megnyugodtunk. Igaz, hogy kettővel (4-2) ment a francia, de szerintünk lehetett volna akár fordítva is, a lényeg, hogy Varga abszolút partiban volt. A második menetben fokozták a tempót a fiúk, és ebből egyértelműen a sámsoni jött ki jobban, egy óriási adok-kapok végén kiegyenlített (5-5). A közönség már ekkor tűzbe jött, pedig még hátra volt a meccs java, a harmadik menet!

A boksz minden szépségét felvonultatva küzdöttek a felek, és ez a három perc annyi fordulatot hozott, mint máskor egy egész torna. Hol Varga nyelte a pofonokat, hol a francia. Tóth János sámsoni klubelnök hangja elment, de szerencsére akadtak szép számmal lelkes drukkerek a nézőtéren, akik pótolták. Amikor már azt hittük, hogy a magyar legény elfáradt, újabb és újabb erőtartalékokat varázsolt elő, és egy parádés hajrával kiegyenlített. Miután a segédpontok (összes nyomás) tekintetében is jobb volt (20-17), az ő karját emelték a magasba. Parádés bunyót láttunk!

A pénteki elődöntők során tehát két hajdúsági bokszolónak szurkolhatunk, a DVSC-s Kalucza Norbert (51 kg) a tavalyi magyar bajnok Berna Dávid, míg Varga pedig a fehérorosz Szafarjanc ellen küzd. A ringcsaták 14 órától kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.