Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pacquiao Cottót is elsöpörte

| 2009. 11. 15. | 11:17:24
Manny Pacquiao hatalmas csatában verte meg Miguel Cottót, és a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, valamint a WBC újonnan alapított gyémánt övét is elhódította.
Pacquiao Cottót is elsöpörte
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A légsúlyból induló filippínó szuperbunyós a szokásoknak megfelelően hatalmas iramban kezdett, de a kiválóan felkészült Cotto is tartotta vele a lépést, és már a meccs elején szikrázó ütésváltások alakultak ki. A 3. menetben egy remek balhorog után a világbajnok padlóra került, de sikerült felállnia, és lelassult ugyan egy kicsit, de továbbra is próbált közel maradni Pacquiaóhoz, valamint sokat dolgozni testre.

A következő menetben nagy verekedés alakult ki, ami után egy újabb Pac balkéz villant, és Cotto megint a padlóra került, de ezúttal már komolyan megrendült. Szerencséjére a gong megszólalt, és így a filippínó nem tudta befejezni a meccset. A szünetben sikerült összekapnia magát a Puerto Ricó-inak, és kevésbé magabiztosan ugyan, de próbálta tartani az eredeti mérkőzéstervét, azaz sok testütést bevinni, és közel maradni az ütőtávot állandóan változtató és lábon rengeteget mozgó Pacquiaóhoz.

A következő négy körben egyre magabiztosabbá vált a fantasztikus teljesítményt nyújtó Pacquiao, és Cotto egyre kilátástalanabb helyzetbe került. Padlózás ugyan nem volt, de rendkívül nagy verést kapott a világbajnok, akinek a próbálkozásaiban egyre kevesebb volt az átütőerő, és gyakorlatilag egy szerencsés nagyütésben bízhatott már csak. Ráadásul Cotto ekkor már képtelen volt nyomást gyakorolni az ellenfelére, és a közel kerülés helyett inkább a lábon való elmozgás lett a taktikája, hogy elkerülje a még ennél is nagyobb verést.

A 9. menetben az amúgy is félelmetes iramot diktáló Pacquiao még jobban rákapcsolt, és rengetegszer eltalálta Cottót, aki egyre nehezebben bírta az ütéseket, de nem adta fel a küzdelmet, pedig mindkét szeme alatt nagyon csúnyán felrepedt a bőr. A 10. egy picit könnyedebb menet volt, majd a 11. körben újra teljes „gázon száguldott a „Pacquiao-express".

A bátran küzdő Puerto Ricó-i vissza-vissza válaszolgatott, de többnyire csak nyelte a Pac bombákat. A 12. menetben még 2 perc volt hátra, amikor Kenny Bayless mérkőzésvezető megunta a teljesen egyenlőtlenné váló küzdelmet, és leállította a csatát.

Az év egyik legjobb meccsén Pacquiao ismét igazolta félelmetes hírét, és a teljesítménye alapján egyértelműen a világ legjobb bokszolójának nevezhető. A győzelemmel Pac a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, és a WBC újonnan alapított gyémánt övének első tulajdonosa is. Cotto vereséget szenvedett ugyan, és elvesztette bajnoki címét, de egy korszakos zsenitől kapott ki hősies küzdelemben, így ő is minden dicséretet megérdemel.

www.profiboksz.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.