Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötezren nézték, hogy ütik egymást

| 2010. 02. 07. | 18:01:24
Debrecen – Katona Attila, a budapesti küzdősportgála debreceni szervezője elégedett volt a műsorral, és kilátásba helyezett még egy rendezvényt a főnixes Magyar Nagydíj előtt. + Eredmények!
Ötezren nézték, hogy ütik egymást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy magyar siker született a magyar-olasz K-1 Európa-liga válogatott mérkőzésen, ugyanis az éjszakába nyúlt eseményen a hazai együttes a vártnál biztosabban kerekedett felül a szintén a világ élvonalába tartozó itáliai riválisán: a Rehák György irányította ötösfogat minden tagja – Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) – győztesen hagyta el a ringet.

Magyar szempontból nem úgy sikerült a K-1 MAX Európa-döntő, ahogyan azt reméltük. A favorit Vörös Roland már az elődöntő első percének a közepén padlót fogott a francia Philippe Salmon remek jobbosától, aki végül öldöklő csatában a finálét is megnyerte a román Michai Barbu ellenében.

A gála egyetlen profi ökölvívó mérkőzésén Kótai Mihály, az IBO és a WBF egykori nagyváltósúlyú világelsője, az osztrák Thomas Hengstberger ellen kapott lehetőséget hat menetben. A karrierjét újrakezdő bunyósnak a tavaly júliusi visszatérése óta ez volt a negyedik meccse, s – pontozással – ezt is megnyerte, méghozzá magabiztosan (60-54 arányban), jóllehet tapasztalt ellenfele komoly erőkifejtésre késztette, és végigállta a hat menetet vele szemben.

Nagy Tibor nagyszerű győzelmet aratott a WPKC nehézsúlyú Európa-bajnoki címéért kiírt mérkőzésen, a horvát Peter Jukic ellen. A magyar fighter már az első menetben is fölényben volt, de nem sikerült megtörnie fiatal, és lelkes vetélytársát. A második kör igazi „melós” menet volt, majd a következőben már kidomborodott Nagy technikai fölénye: a 35 éves harcos közelharcban bombázta ellenfele testét és fejét, aki a szünet után nem tudta folytatni az összecsapást. Megsérült a bordája, valamint az orra is eltört, felszakadt.

Ugyancsak győzött, de már a kiskesztyűsök között, a földharcot is megengedő vegyes harcművészetben, az MMA-ban a korábban birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó. A küzdelem gyorsan lezajlott, hisz a rövid állóharcos szituációk követően az osztrák Cristian Bauernek – már a földön - nem sikerült kiszabadulnia Aubéli fojtásából, és lekopogta a meccset.

A K-1, a jelen talán legnépszerűbb küzdősportja szűkebb nemzetközi elitjét ezúttal ketten képviselték: a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu (és persze a sztárvendég Remy Bonjasky). Kemayo két napja edzésen elszenvedett combizomszakadása miatt, bár eljött Budapestre, nem vállalta a fellépést, Morosanu viszont ringbe szállt, és parádés, bár nem sokáig tartó csatában intézte el amerikai riválisát, Deutsch N. Pu’u-t, aki térdsérülés miatt kényszerült feladni a küzdelmet az első menetben.

Katona Attila, a K-1 hivatalos magyarországi képviselője, az ESPU Hungary vezetője az elmondta, hogy az ötezer néző a tapasztaltak szerint elégedett volt a látottakkal, ezért lehet, hogy hasonló gálát még a tavasszal tető alá hoznak, mielőtt augusztus 19-én megrendeznék a hagyományos K-1-es Magyar Nagydíjat a megszokott színhelyen: a debreceni Főnix csarnokban.

monokli.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fonogram: Rúzsa Magdi, a Zaporozsec, a Carson Coma is nyert
Fonogram: Rúzsa Magdi, a Zaporozsec, a Carson Coma is nyert
Az év hangfelvételéről a közönség szavazott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fenntartható Debrecen: követendő példákat állítottak
Négy cégnek adtak át városi elismerést.
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.