Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötezren nézték, hogy ütik egymást

| 2010. 02. 07. | 18:01:24
Debrecen – Katona Attila, a budapesti küzdősportgála debreceni szervezője elégedett volt a műsorral, és kilátásba helyezett még egy rendezvényt a főnixes Magyar Nagydíj előtt. + Eredmények!
Ötezren nézték, hogy ütik egymást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy magyar siker született a magyar-olasz K-1 Európa-liga válogatott mérkőzésen, ugyanis az éjszakába nyúlt eseményen a hazai együttes a vártnál biztosabban kerekedett felül a szintén a világ élvonalába tartozó itáliai riválisán: a Rehák György irányította ötösfogat minden tagja – Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) – győztesen hagyta el a ringet.

Magyar szempontból nem úgy sikerült a K-1 MAX Európa-döntő, ahogyan azt reméltük. A favorit Vörös Roland már az elődöntő első percének a közepén padlót fogott a francia Philippe Salmon remek jobbosától, aki végül öldöklő csatában a finálét is megnyerte a román Michai Barbu ellenében.

A gála egyetlen profi ökölvívó mérkőzésén Kótai Mihály, az IBO és a WBF egykori nagyváltósúlyú világelsője, az osztrák Thomas Hengstberger ellen kapott lehetőséget hat menetben. A karrierjét újrakezdő bunyósnak a tavaly júliusi visszatérése óta ez volt a negyedik meccse, s – pontozással – ezt is megnyerte, méghozzá magabiztosan (60-54 arányban), jóllehet tapasztalt ellenfele komoly erőkifejtésre késztette, és végigállta a hat menetet vele szemben.

Nagy Tibor nagyszerű győzelmet aratott a WPKC nehézsúlyú Európa-bajnoki címéért kiírt mérkőzésen, a horvát Peter Jukic ellen. A magyar fighter már az első menetben is fölényben volt, de nem sikerült megtörnie fiatal, és lelkes vetélytársát. A második kör igazi „melós” menet volt, majd a következőben már kidomborodott Nagy technikai fölénye: a 35 éves harcos közelharcban bombázta ellenfele testét és fejét, aki a szünet után nem tudta folytatni az összecsapást. Megsérült a bordája, valamint az orra is eltört, felszakadt.

Ugyancsak győzött, de már a kiskesztyűsök között, a földharcot is megengedő vegyes harcművészetben, az MMA-ban a korábban birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó. A küzdelem gyorsan lezajlott, hisz a rövid állóharcos szituációk követően az osztrák Cristian Bauernek – már a földön - nem sikerült kiszabadulnia Aubéli fojtásából, és lekopogta a meccset.

A K-1, a jelen talán legnépszerűbb küzdősportja szűkebb nemzetközi elitjét ezúttal ketten képviselték: a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu (és persze a sztárvendég Remy Bonjasky). Kemayo két napja edzésen elszenvedett combizomszakadása miatt, bár eljött Budapestre, nem vállalta a fellépést, Morosanu viszont ringbe szállt, és parádés, bár nem sokáig tartó csatában intézte el amerikai riválisát, Deutsch N. Pu’u-t, aki térdsérülés miatt kényszerült feladni a küzdelmet az első menetben.

Katona Attila, a K-1 hivatalos magyarországi képviselője, az ESPU Hungary vezetője az elmondta, hogy az ötezer néző a tapasztaltak szerint elégedett volt a látottakkal, ezért lehet, hogy hasonló gálát még a tavasszal tető alá hoznak, mielőtt augusztus 19-én megrendeznék a hagyományos K-1-es Magyar Nagydíjat a megszokott színhelyen: a debreceni Főnix csarnokban.

monokli.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés