Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felvidéket is meghódította a DVSC

| 2010. 05. 30. | 11:37:13
Galánta – Kalucza Norbert és Varga Miklós nélkül is nyerni tudott a felvidéki Galántán a címvédő DVSC a BoxingOne ligában, így továbbra is őrzi veretlenségét a B csoportban.
Felvidéket is meghódította a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombat este Galántán folytatódott a BoxingONE Championship amatőr ökölvívó csapatbajnokság, ahol a helyi KO Galanta a címvédő DVSC-t látta vendégül. A mérkőzés előtt mindkét alakulatnak tökéletes volt a mérlege, és az volt a nagy kérdés, hogy melyik int búcsút a makulátlan mérlegnek.

A felvidéki szervezők nem véletlen választották a mérkőzés helyszínének az Eszterházy-kastély udvarát, ugyanis a helyiek a nyilvánosság erejét igyekeznek felhasználni arra, hogy az illetékesek végre észrevegyék a műemlék renoválásának halaszthatatlanságát. Tény, hogy a kastély az elmúlt évtizedekben igencsak lepusztult, jelenleg használhatatlan, ám a romos állapota ellenére a homlokzatából még mindig átüt a régi idők pompája.

A mérkőzés előtt, annak ellenére, hogy a debreceni csapatból hiányzott két válogatott klasszis, mindkét vezetőedző szoros küzdelmet várt. 57 kg-ban a Kalucza Norbertet helyettesítő Kiss Mihály nem tudott komoly ellenállást kifejteni Ferdinand Lubos ellen, s alig másfél perc alatt eldőlt a küzdelem, úgy, hogy a magyar ökölvívóra háromszor számolni kellett. (2:0). Tegyük hozzá, hogy Mihály alig két éve bokszol, ehhez képest kiválóan helytállt.

A 60 kg-ban, ahol a BoxingOne-meccseken a sámsoni Varga Miklósé a DVSC-s szerelés, a fiatal Török János kapott lehetőséget, méghozzá Tomas Vano ellen. Török legutóbb 64 kg-ban bokszolt, most végre „hazatérhetett”. Két zártan küzdő ökölvívó feszült egymásnak, de a szlovákiai bunyós volt az erősebb, ami a találatok mennyiségében és minőségében is jelentkezett. Egyértelmű galántai győzelem született (4:0). Szabó Sándor, a DVSC klubfőnöke Török teljesítményéről is elismerően nyilatkozott.

Nem kezdődött jól tehát a meccs debreceni szempontból, és másba nem kapaszkodhattunk, Görbics Gábortól vártuk a „megváltást”. Magyarország egyik leguniverzálisabb küzdősportos egyénisége (boksz, mma, k-3, thai boksz) a galántai közönségkedvenc, Lakatos Renével került szembe, aki igazán bevállalós legény, hiszen bár 64 kg-ban érzi igazán jól magát, Koszovóban két súllyal feljebb, 75 kg-ban sem vallott szégyent. Görbics alaposan megszórta, két menetben is számolni kellett rá, így a magyar csapat megszerezte az első győzelmét (4:2).

A 69 kg-os súlycsoportban Pipo Renátó (Galanta) és a DVSC új szerzeménye, Tóth József feszült egymásnak. A hajdúságiak ökölvívója erőből oldotta meg a feladatot, és csak a harmadik menet lett szoros, amikor Tóth már egy kicsit visszavett az általa diktált iramból. (4:4)

Egálról indult a 75 kg-osok küzdelme, ami érdekes párharcot hozott. Galántai oldalról Babiak Michal-t szólították ringbe, aki pár héttel ezelőtt még 69 kg-ban kapott lehetőséget B1-meccsen, és ráadásul nyert is, míg a DVSC-s színeket – meglepetésre – Nagy Péter képviselte. A nyurga magyar fiú, és a zömök szlovák bokszoló már ránézésre is más küzdőstílust képvisel, ami az összecsapáson is bebizonyosodott. Nagy hosszú kezeivel döfködött, majd jól forgott le riválisáról, aki hiába űzte-hajtotta, nem tudta becserkészni. A magyar bokszoló a harmadik menetben már hosszabb kombinációkkal is eredményesen operált, így teljesen megérdemelt győzelmet aratott. (4:6)

Deél István ez alkalommal 81 kg-ban szavazott bizalmat a korosztályos Európa-bajnok Móna Imrének, aki a Nagy Sándor elleni mérkőzésen meghálálta a bizalmat. Nem volt könnyű küzdelem a debreceni bunyósnak, de a harmadik menetre kidomborodott a fölénye, és megérdemelten nyerte a kőkemény meccset. (4:8)

Ha a félnehézsúlyú küzdelem kemény volt, akkor a nehézsúlyúak csatájára nehéz szavakat találni. Mondjuk úgy, hogy parádés 3x3 percet láthatott az a több száz néző, aki a késő esti időpont ellenére megvárta a Sandro Dirnfeld–Deél Szabolcs összecsapást. Noha a galántai bokszoló minden menetet megnyert, ám ez volt az a mérkőzés, ahol a győztesnek is fájt a siker. (6:8)

– Nagyon jól éreztük magunkat Galántán, hiszen minden adott volt egy jó bunyós estéhez. Remek volt a közönség, impozáns volt a helyszín, no meg két kiváló csapat feszült egymásnak. Pazar meccseket láttunk, és nyertünk, mégpedig a válogatott kötelezettségek miatt hiányzó Kalucza és Varga Miklós nélkül. Ez mindenképpen növeli a sikerünk értékét, de a galántaiak előtt is le a kalappal, mert kőkemény ellenfélnek és kiváló házigazdáknak bizonyultak. Eddig háromból három meccset megnyertünk a BoxingOne ligában, ahogyan azt elterveztük, és ha ilyen jól megy a boksz, akkor szeretnénk veretlenül megvédeni a címünket – így Szabó Sándor, a DVSC klubmenedzsere.

A BoxingONE liga csoportküzdelmének első köre véget ért, augusztban folytatódnak a ringcsaták. A DVSC a B csoportban idegenben küzd a Koszovóval és a Vasassal, majd fogadja a Galántát.

www.boxingone.com, www.dvscboxing.com, www.civishir.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.