Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felvidéket is meghódította a DVSC

| 2010. 05. 30. | 11:37:13
Galánta – Kalucza Norbert és Varga Miklós nélkül is nyerni tudott a felvidéki Galántán a címvédő DVSC a BoxingOne ligában, így továbbra is őrzi veretlenségét a B csoportban.
Felvidéket is meghódította a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombat este Galántán folytatódott a BoxingONE Championship amatőr ökölvívó csapatbajnokság, ahol a helyi KO Galanta a címvédő DVSC-t látta vendégül. A mérkőzés előtt mindkét alakulatnak tökéletes volt a mérlege, és az volt a nagy kérdés, hogy melyik int búcsút a makulátlan mérlegnek.

A felvidéki szervezők nem véletlen választották a mérkőzés helyszínének az Eszterházy-kastély udvarát, ugyanis a helyiek a nyilvánosság erejét igyekeznek felhasználni arra, hogy az illetékesek végre észrevegyék a műemlék renoválásának halaszthatatlanságát. Tény, hogy a kastély az elmúlt évtizedekben igencsak lepusztult, jelenleg használhatatlan, ám a romos állapota ellenére a homlokzatából még mindig átüt a régi idők pompája.

A mérkőzés előtt, annak ellenére, hogy a debreceni csapatból hiányzott két válogatott klasszis, mindkét vezetőedző szoros küzdelmet várt. 57 kg-ban a Kalucza Norbertet helyettesítő Kiss Mihály nem tudott komoly ellenállást kifejteni Ferdinand Lubos ellen, s alig másfél perc alatt eldőlt a küzdelem, úgy, hogy a magyar ökölvívóra háromszor számolni kellett. (2:0). Tegyük hozzá, hogy Mihály alig két éve bokszol, ehhez képest kiválóan helytállt.

A 60 kg-ban, ahol a BoxingOne-meccseken a sámsoni Varga Miklósé a DVSC-s szerelés, a fiatal Török János kapott lehetőséget, méghozzá Tomas Vano ellen. Török legutóbb 64 kg-ban bokszolt, most végre „hazatérhetett”. Két zártan küzdő ökölvívó feszült egymásnak, de a szlovákiai bunyós volt az erősebb, ami a találatok mennyiségében és minőségében is jelentkezett. Egyértelmű galántai győzelem született (4:0). Szabó Sándor, a DVSC klubfőnöke Török teljesítményéről is elismerően nyilatkozott.

Nem kezdődött jól tehát a meccs debreceni szempontból, és másba nem kapaszkodhattunk, Görbics Gábortól vártuk a „megváltást”. Magyarország egyik leguniverzálisabb küzdősportos egyénisége (boksz, mma, k-3, thai boksz) a galántai közönségkedvenc, Lakatos Renével került szembe, aki igazán bevállalós legény, hiszen bár 64 kg-ban érzi igazán jól magát, Koszovóban két súllyal feljebb, 75 kg-ban sem vallott szégyent. Görbics alaposan megszórta, két menetben is számolni kellett rá, így a magyar csapat megszerezte az első győzelmét (4:2).

A 69 kg-os súlycsoportban Pipo Renátó (Galanta) és a DVSC új szerzeménye, Tóth József feszült egymásnak. A hajdúságiak ökölvívója erőből oldotta meg a feladatot, és csak a harmadik menet lett szoros, amikor Tóth már egy kicsit visszavett az általa diktált iramból. (4:4)

Egálról indult a 75 kg-osok küzdelme, ami érdekes párharcot hozott. Galántai oldalról Babiak Michal-t szólították ringbe, aki pár héttel ezelőtt még 69 kg-ban kapott lehetőséget B1-meccsen, és ráadásul nyert is, míg a DVSC-s színeket – meglepetésre – Nagy Péter képviselte. A nyurga magyar fiú, és a zömök szlovák bokszoló már ránézésre is más küzdőstílust képvisel, ami az összecsapáson is bebizonyosodott. Nagy hosszú kezeivel döfködött, majd jól forgott le riválisáról, aki hiába űzte-hajtotta, nem tudta becserkészni. A magyar bokszoló a harmadik menetben már hosszabb kombinációkkal is eredményesen operált, így teljesen megérdemelt győzelmet aratott. (4:6)

Deél István ez alkalommal 81 kg-ban szavazott bizalmat a korosztályos Európa-bajnok Móna Imrének, aki a Nagy Sándor elleni mérkőzésen meghálálta a bizalmat. Nem volt könnyű küzdelem a debreceni bunyósnak, de a harmadik menetre kidomborodott a fölénye, és megérdemelten nyerte a kőkemény meccset. (4:8)

Ha a félnehézsúlyú küzdelem kemény volt, akkor a nehézsúlyúak csatájára nehéz szavakat találni. Mondjuk úgy, hogy parádés 3x3 percet láthatott az a több száz néző, aki a késő esti időpont ellenére megvárta a Sandro Dirnfeld–Deél Szabolcs összecsapást. Noha a galántai bokszoló minden menetet megnyert, ám ez volt az a mérkőzés, ahol a győztesnek is fájt a siker. (6:8)

– Nagyon jól éreztük magunkat Galántán, hiszen minden adott volt egy jó bunyós estéhez. Remek volt a közönség, impozáns volt a helyszín, no meg két kiváló csapat feszült egymásnak. Pazar meccseket láttunk, és nyertünk, mégpedig a válogatott kötelezettségek miatt hiányzó Kalucza és Varga Miklós nélkül. Ez mindenképpen növeli a sikerünk értékét, de a galántaiak előtt is le a kalappal, mert kőkemény ellenfélnek és kiváló házigazdáknak bizonyultak. Eddig háromból három meccset megnyertünk a BoxingOne ligában, ahogyan azt elterveztük, és ha ilyen jól megy a boksz, akkor szeretnénk veretlenül megvédeni a címünket – így Szabó Sándor, a DVSC klubmenedzsere.

A BoxingONE liga csoportküzdelmének első köre véget ért, augusztban folytatódnak a ringcsaták. A DVSC a B csoportban idegenben küzd a Koszovóval és a Vasassal, majd fogadja a Galántát.

www.boxingone.com, www.dvscboxing.com, www.civishir.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.