Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecené az ország legjobb bokszcsapata

| 2010. 04. 25. | 22:57:03
Debrecen – A DVSC bokszban a legjobb e honban! Ezt már régóta tudjuk, de ma újra bizonyosságot nyert! A debreceniek győzelemmel rajtoltak a BoxingOne ligában, és nem akárkiket vertek!
Debrecené az ország legjobb bokszcsapata
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Közép-Kelet-Európa amatőr bokszbajnokságának számító BoxingOne liga 2010-es nyitányán a debreceni együttes címvédőként lépett szorítóba a Vasas és a kecskeméti klub erőit egyesítő gárda ellen. Szabó Sándor, a debreceniek klubvezetője kitervelte, hogyan kell legyőzni a válogatottak egész sorát felvonultató riválist, és minden az elképzelései szerint alakult. A végső sikerhez kellettek bravúros teljesítmények, de egy csapatbajnoki így az igazi. A hazaiak remekül bokszoltak, és nem csak azokat illeti dicséret, akik győztek, hanem azokat is, akik kikaptak. A DVSC az orzság legjobb bokszcsapata. Ez tény!

Most pedig nézzük, hogyan alakult a nagy derbi vasárnap este a Debrecen Plazában:

57 kg: Kalucza Norbert-Ráth Miklós p. gy. (2-0)
Ha valaki kíváncsi arra, hogy kell simán megverni egy ellenfelet két súllyal fentebb, és nem volt ott a Debrecen Plazában, akkor most figyeljen, vagy nézze meg a meccs felvételét a tévében. Kalucza Norbi akkora tempót diktált, hogy Ráth nem tudta követni. Ez persze még kevés a győzelemhez, Kalucza közben ütött is, mégpedig úgy, ahogy azt a boksz nagykönyvében megírták: tesre és állcsúcsra, kombinálva. Három menet után nem volt kérdés, hogy ki nyer, és a pontozásos debreceni győzelem Ráthra nézve hízelgő, hiszen a harmadik menet derekától kezdve nagyon közel állt a kiütéshez.

81 kg: Széll Tamás-Szellő Imre, Széll feladta a 3. menetben (2-2)

A magyar ökölvívás ikonjának számító Szellő Imre ellen Széll Tamás legutóbb másfél menetig bírta, ezúttal derekasan helytállt két meneten keresztül. A harmadikban Deél István bedobta a törülközőt, szerintünk túl korán, mert Tamás nem volt megrendülve, csak kapott egy pofont, de Deél mester jobban ért a bokszhoz, így a döntését elfogadjuk.

60 kg: Varga Miklós.Mihály János p. gy. (4-2)
Ezt a meccset nem a végerdménye volt értelme lejátszani, azt ugyanis előre tudtuk, hanem azért, mert Varga bokszát mindig élmény nézni. Mihály János büszkélkedhet azzal, hogy három menetet bokszolt azzal a legénnyel, aki nem is olyan régen, Ankarában olimpiai bajnokot vert.

69 kg: Görbics Gábor-Bacskai Balázs (4-4)

A DVSC másik vendégbunyósa, Görbics Gábor a magyar amatőr boksz egyik nagy ászával csapott össze, és az első menetben kiválóan bokszolt, azt talán meg is nyerte, a folytatásban azonban a papírforma érvényesült. Bacskai nagyobb tudása a pontozólapokon is megmutatkozott, de Görbicset csak dicséret illeti, mert igazán kemény csatára késztette neves riválisát. Ez a meccs tehát elment, ezzel számoltunk is.

64 kg: Kertész Henrik-Varjú György, Varjú feladta a második menetben (6-4)
A végső győzelem szempontjából kulcsfontosságú meccs várt a debreceni Kertészre. Ellenfele remekül tartotta magát az első menetben, a második azonban kapott egyet testre, lement, és nem kelt fel. Illetve talpra állt, csak nem úgy, hogy folytatni tudja a meccset. A bíró számolt, de a vendég sarokból repült a törülköző, ezzel a DVSC egy győzelemnyire került a csapat végső sikerétől.

91 kg: Deél Szabolcs-Darmos József p. gy. (6-6)
Deél Szabolcstól bravúrgyőzelmet vártunk, de nem jött be. A fiatal debreceni túlságosan is tisztelte ellenfelét, pedig ha elengedte azt a legendásan jó jobbegyenesét, akkor rendre talált. Szabolcs most végig küzdötte a három menetet, és ez már haladás! Ha legközelebb bátrabb lesz, és több önbizalommal lép szorítóba, akkor trónfosztásnak is szemtanúi lehetünk majd a félnehézsúlyban.

75 kg: Móna Imre- Vass Tamás
p. gy. (8-6)
Szabó Sándor nagy stratéga, és tud játszani az idegeinkkel. Úgy állította össze a párosítást, hogy az utolsó meccs döntsön a csapatbajnokiról. Eddig jött a papírforma, Móna vállára rakódott a nagy teher. A nagysándortelepi bunyóst azonban nem olyan fából  faragták, hogy betlizzen a célegyenesben! Kőkemény küzdelemben, hatalmas adok-kapok végén pontozással győzött, és ezzel feltette az i-re a pontot. A DVSC címvédőhöz illően győzelemmel kezdte menetelését a BoxingOne liga 2010-es kiírásában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.