Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecené az ország legjobb bokszcsapata

| 2010. 04. 25. | 22:57:03
Debrecen – A DVSC bokszban a legjobb e honban! Ezt már régóta tudjuk, de ma újra bizonyosságot nyert! A debreceniek győzelemmel rajtoltak a BoxingOne ligában, és nem akárkiket vertek!
Debrecené az ország legjobb bokszcsapata
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Közép-Kelet-Európa amatőr bokszbajnokságának számító BoxingOne liga 2010-es nyitányán a debreceni együttes címvédőként lépett szorítóba a Vasas és a kecskeméti klub erőit egyesítő gárda ellen. Szabó Sándor, a debreceniek klubvezetője kitervelte, hogyan kell legyőzni a válogatottak egész sorát felvonultató riválist, és minden az elképzelései szerint alakult. A végső sikerhez kellettek bravúros teljesítmények, de egy csapatbajnoki így az igazi. A hazaiak remekül bokszoltak, és nem csak azokat illeti dicséret, akik győztek, hanem azokat is, akik kikaptak. A DVSC az orzság legjobb bokszcsapata. Ez tény!

Most pedig nézzük, hogyan alakult a nagy derbi vasárnap este a Debrecen Plazában:

57 kg: Kalucza Norbert-Ráth Miklós p. gy. (2-0)
Ha valaki kíváncsi arra, hogy kell simán megverni egy ellenfelet két súllyal fentebb, és nem volt ott a Debrecen Plazában, akkor most figyeljen, vagy nézze meg a meccs felvételét a tévében. Kalucza Norbi akkora tempót diktált, hogy Ráth nem tudta követni. Ez persze még kevés a győzelemhez, Kalucza közben ütött is, mégpedig úgy, ahogy azt a boksz nagykönyvében megírták: tesre és állcsúcsra, kombinálva. Három menet után nem volt kérdés, hogy ki nyer, és a pontozásos debreceni győzelem Ráthra nézve hízelgő, hiszen a harmadik menet derekától kezdve nagyon közel állt a kiütéshez.

81 kg: Széll Tamás-Szellő Imre, Széll feladta a 3. menetben (2-2)

A magyar ökölvívás ikonjának számító Szellő Imre ellen Széll Tamás legutóbb másfél menetig bírta, ezúttal derekasan helytállt két meneten keresztül. A harmadikban Deél István bedobta a törülközőt, szerintünk túl korán, mert Tamás nem volt megrendülve, csak kapott egy pofont, de Deél mester jobban ért a bokszhoz, így a döntését elfogadjuk.

60 kg: Varga Miklós.Mihály János p. gy. (4-2)
Ezt a meccset nem a végerdménye volt értelme lejátszani, azt ugyanis előre tudtuk, hanem azért, mert Varga bokszát mindig élmény nézni. Mihály János büszkélkedhet azzal, hogy három menetet bokszolt azzal a legénnyel, aki nem is olyan régen, Ankarában olimpiai bajnokot vert.

69 kg: Görbics Gábor-Bacskai Balázs (4-4)

A DVSC másik vendégbunyósa, Görbics Gábor a magyar amatőr boksz egyik nagy ászával csapott össze, és az első menetben kiválóan bokszolt, azt talán meg is nyerte, a folytatásban azonban a papírforma érvényesült. Bacskai nagyobb tudása a pontozólapokon is megmutatkozott, de Görbicset csak dicséret illeti, mert igazán kemény csatára késztette neves riválisát. Ez a meccs tehát elment, ezzel számoltunk is.

64 kg: Kertész Henrik-Varjú György, Varjú feladta a második menetben (6-4)
A végső győzelem szempontjából kulcsfontosságú meccs várt a debreceni Kertészre. Ellenfele remekül tartotta magát az első menetben, a második azonban kapott egyet testre, lement, és nem kelt fel. Illetve talpra állt, csak nem úgy, hogy folytatni tudja a meccset. A bíró számolt, de a vendég sarokból repült a törülköző, ezzel a DVSC egy győzelemnyire került a csapat végső sikerétől.

91 kg: Deél Szabolcs-Darmos József p. gy. (6-6)
Deél Szabolcstól bravúrgyőzelmet vártunk, de nem jött be. A fiatal debreceni túlságosan is tisztelte ellenfelét, pedig ha elengedte azt a legendásan jó jobbegyenesét, akkor rendre talált. Szabolcs most végig küzdötte a három menetet, és ez már haladás! Ha legközelebb bátrabb lesz, és több önbizalommal lép szorítóba, akkor trónfosztásnak is szemtanúi lehetünk majd a félnehézsúlyban.

75 kg: Móna Imre- Vass Tamás
p. gy. (8-6)
Szabó Sándor nagy stratéga, és tud játszani az idegeinkkel. Úgy állította össze a párosítást, hogy az utolsó meccs döntsön a csapatbajnokiról. Eddig jött a papírforma, Móna vállára rakódott a nagy teher. A nagysándortelepi bunyóst azonban nem olyan fából  faragták, hogy betlizzen a célegyenesben! Kőkemény küzdelemben, hatalmas adok-kapok végén pontozással győzött, és ezzel feltette az i-re a pontot. A DVSC címvédőhöz illően győzelemmel kezdte menetelését a BoxingOne liga 2010-es kiírásában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei az Év kerékpárútja
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei az Év kerékpárútja
Az Év kerékpárútja díjat olyan útvonal kaphatja meg, amely vonzó célpont a turisták számára
Feltárulhat Herczeg Andrásék előtt a spanyol foci titka
Feltárulhat Herczeg Andrásék előtt a spanyol foci titka
A debreceniek a Villarealnál okosodnak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.