Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak a pénz számít, no meg a győzelem!

| 2010. 05. 12. | 17:38:38
Debrecen – Dániában azért fizetnek a debreceni Zöld Ferencnek, hogy játssza el az áldozat szerepét, de neki van egy határozott szándéka: ő fogja elverni az ellenfelet.
Csak a pénz számít, no meg a győzelem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A profi bokszban egyszerűen oldják meg egy versenyző előmenetelét. Az úgynevezett felhozó meccseken alacsonyabban rangsorolt riválisok ellen gyűjti a bunyós a meccsszámot, illetve a tekintélyes mérleget, ami után már elkezdik jegyezni a különböző szervezetek listáin. Addig vízhordó munkával kell legyőzni a soros riválisokat, akik papíron mindig verhetők. Általában nem is borul a papírforma, de azért megesik, hogy padlót fog a favorit. Tudjuk, bokszban mindeig benne van a levegőben a váratlan fordulat. 

A debreceni Zöld Ferencet is áldozatnak szerződtették, hogy szombaton este Kasper Bruun megszerezze profi karrierjének hatodik győzelmét. A debreceni legény – akinek egyébként az édesapja is kiváló bokszoló volt – meglepetésre készül.

– Semmit nem tudok a dánról, annyit találtam róla az interneten, hogy eddig öt győztes meccse van, és két kiütést jegyez. Egy biztos, nem fogom könnyen adni magam! Hatmenetesre írták ki a meccset, az elején kiderül, hogy milyen képességű. Esélylatolgatásba sajnos nem tudok bocsátkozni – mondta a Cívishírnek Zöld Ferenc.

Téved, aki azt hiszi, hogy Ferencnek lesajnált a mérlege. Eddigi 13 profi meccséből csak kettőt vesztett el, tehát innen még elméletileg bármeddig eljuthatna. A sportember azonban már edzőként képzeli el a jövőjét az ökölvívásban, és nem rejtette véka alá, hogy a profiskodásban csak a pénz motiválja.

– Bevallom őszintén, most kizárólag pénzszerzési lehetőséget látok a profi bokszban, semmi mást. Még fiatal vagyok, lehet, hogy egyszer majd felcsillan előttem a remény valamilyen becses cél elhódítására, nem tudom. Egyelőre az erkölcsi siker nem hoz lázba. Ez nem azt jelenti, hogy eleve feltartott kezekkel lépek szorítóba. Éppen ellenkezőleg! Nincs mit vesztenem, nem nyomja teher a vállamat, tehát felszabadultan bokszolhatok. Máskülönben pedig legközelebb akkor hívnak, ha megállom a helyem, mert a közönségnek bunyó kell – fejtette ki a fiatal bokszoló, aki a DVSC-nél már edzőként is kamatoztatja a tudását.

Az izlandi hamufelhő miatt nem kockáztathatják a repülőutat, így Zöld Ferenc és a meccset lekötő Petrányi Zoltán menedzser autóval utaznak Dániába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.