Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatodik legjobbak lettek az országban a Bajusz-bébik

| 2010. 05. 25. | 17:46:00
Debrecen – Kedves, okos, ügyes és helyes lányokból áll a DSC-SI kadet kosárlabdacsapata. Az ifjú hölgyek a pályán is az ország legjobbjai között vannak, a fináléban végül 6. lett a Bajusz-gárda.
Hatodik legjobbak lettek az országban a Bajusz-bébik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baján rendezték meg a pünkösdi hétvégén a kadet korosztály országos döntőjét. A DSC-SI „A” leány kosárlabdacsapatának az alapszakasz 3. helyet követően előbb a selejtezőből az 1. helyen, a miskolci középdöntőből a 2. helyen (első a Pécs lett), majd az elődöntőből ismét a 2. helyen (1. BSE) sikerült kvalifikálnia magát a legjobb nyolc közé.

Az erősebb csoportban

A nyolcas döntőben az erősebb csoportban kezdték meg a küzdelmeket. Az első mérkőzésen kiegyenlített küzdelemben, a végjátékban alulmaradtak a honi kosárlabdázás egyik élharcosával, a Vasas-Csatával szemben, majd hosszabbításban győzték le azt az FTC-t, akitől két éve még 20 ponttal kaptak ki. Nagy meccs volt, de sokat ki is vett a debreceniekből. Este a Pécs következett, aki - bár 2 győzelemmel állt - szintén mindent beleadott a csoportelsőség megszerzéséért (érthető módon nem akart rögtön a keresztjátékban találkozni a BSE-vel), annál is inkább, mert 5 pontos vereség esetén még ki is csúszhatott volna a 4-ből, körbeverés miatt. Nagyon jó, sokak szerint döntő szintű, színvonalú meccs volt a 3. negyed végéig, innen viszont - sajnos - csak egy csapat volt a pályán, s ez a Pécs volt.
A hajdúságiak semmi, a pécsieknek minden sikerült, Szamosi Amadea (28 pont, az MVP mellett minden létező díjat besöpört) és Balla Dorottya (27/12) egészen elképesztő, extraklasszis játékával eldöntötte a meccset, s így a Bajusz-bébik az alsó ágra kerültek.

Nem volt sétagalopp

A keresztjátékban a Sopron ellen - ha nem is volt sétagalopp - egyértelmű győzelmet arattak (mindenkit játszatva), s jöhetett újra az FTC az 5. helyért. Sajnos, másodszor már nem sikerült a bravúr, így a DSC-SI-nek be kellett érnie idén is a 6. helyezéssel, ami miatt azért nem kell szégyenkeznie, hiszen minden tőle telhetőtt megtett.
A csapat végig egységes volt, de mindenképpen ki kell emelni Hoffmann Flóra (a döntő legjobb védője díjat kapta, egyúttal a DSC-SI legeredményesebb játékosa volt), Földvári Andrea (díj: legtöbb lepattanó a csapatban) és Simon Ágnes (díj: leghasznosabb játékos a csapatban) nevét, akik húzóemberek voltak.
Hiányoztak Dóka Zsuzsa megszokott pontjai (a döntő előtti héten szenvedett bokasérülést, bár felépült az utolsó pillanatban, de nem volt teljes értékű). A többiek a tőlük megszokott stabil játékot hozták, egy-egy meccsen nyújtva kicsit jobb, vagy eredményesebb játékot, mint pl. Szabó Réka és Gál Annamari a Fradi ellen (első meccs), vagy Gaszner Anna a Vasas-meccsen, Göttlinger Anna, Csajkó Dóra a soproni zóna ellen. A cserejátékosok (Varga Lili, Rinyu Blanka, Szilágyi Lora, Gonda Daniella, Szászfai Emese) is kaptak játéklehetőséget, többé-kevésbé éltek is vele, leginkább talán Rinyu Blanka tudott hozzátenni a közös teljesítményhez.

Reális eredmény

Összességében reális eredmény született, még ha a debreceniek többre is vágytak kezdetben. Be kell látni, hogy az előttük végző csapatok (sőt még az utánuk végzők is) NB I-es közege, háttere, edzés-és versenylehetőségei, a junior döntős tapasztalatok mind hozzájárultak, hogy azok a bizonyos ”nüanszok” egy-egy meccs döntő pillanataiban az ő javukra billentse a mérleg nyelvét.
Bajusz György edző összességében így étékelt: - Megőriztük helyünket az élvonalban - ami nem kis dolog -, de nem tudtuk ezt egy látványos sikerrel (éremmel) kézzel foghatóvá tenni. Máris van egy plusz motivációnk a jövőre nézve…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bővítik az ipari területet Bárándon
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
Hirdetés
Hirdetés
Az országos döntőben bizonyíthatnak a hatvanis diákok
Az országos döntőben bizonyíthatnak a hatvanis diákok
Sajnos két kulcsjátékosukat is nélkülözniük kell.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.