Hirdetés

Parázs hangulat és döntetlen a kispályás rangadón

civishir.hu

2011.09.05. 23:17

Parázs hangulat és döntetlen a kispályás rangadón
Debreceni Péter csapata kétszer is felállt vert helyzetből és döntetlenre hozta a rangadót (Fotó: Ko

Debrecen – Igazságos döntetlen hozott a Real Team – Ecuador első osztályú kispályás találkozó. Nagy iram, csodás gólok, heves küzdelem, gyenge bírók: ez volt a rangadó.

Hirdetés

Hirdetés

Volt NB I-s játékosok sora nézett farkasszemet egymással a kezdőrúgáskor a Real Team – Ecuador kispályás derbin, ugyanis mindkét csapat tele van a nagypályás labdarúgás első-, másodosztályában edződött menőkkel. Az első félidő Ecuador dominanciát hozott, ami a gólokban is megmutatkozott, hiszen félidőben már 3-0-ra vezetett az Ecu, Bencsik fejesével, majd Nagy Attila és Nagy Zsolt szépségdíjjas találataival. Már az első félidőben feltűnt a játékvezetők határozatlansága, látszott, hogy ez a szint meghaladja a tudásukat.

A második félidőre egy agresszívebb Real Team állt ki, amely letámadással próbálta megzavarni az ellenfelet, ami be is jött, hiszen percek alatt felzárkóztak 3-2-re. Ahogy szorossá vált a találkozó, a játékosok – mindkét oldalon – egyre többet foglalkoztak a bírókkal, akik ráadásul képtelenek voltak kezükben tartani a találkozót és felváltva tévedtek a csapatok kárára. Nagy István gyönyörű fejesével 4-2-re ismét meglépett az Ecuador, ám hat perccel a vége előtt Fekete Viktor góljával zárkózott Debreceni Péter csapata. A lefújás előtt három perccel az amúgy is indiszponáltan játszó Bencsik András felesleges szabálytalansága miatt, elérte a csapata a félidőnkénti hat szabálytalanságot, így kilencesről rúghatott a Real Team. Fekete Viktor kíméletlenül bevágta az ajándékba kapott lehetőséget, amivel egyenlített csapata. A hátralévő időben a bírói ítéletek miatt félő volt, hogy verekedésbe torkollik az egyébként izgalmas és nagy iramú találkozó, de szerencsére nem történt különösebb incidens, így maradt a 4-4. Az Ecuador végig kezében tartotta a mérkőzést, ám a Real Team nem adta fel, kétszer is felállt a padlóról és a végén megérdemelten egyenlített, így igazságos a döntetlen.

Szomorú látni, hogy a kispályás bírók rendszerint képtelenek felnőni a kispályás rangadók színvonalához, ami magyarázható azzal, hogy amatőr bajnokságban működnek közre zömében nagypályás tapasztalattal, múlttal nem rendelkező játékvezetők. Ugyanakkor magukat a játékosokat és csapatvezetőket is komoly felelőség terheli abban, hogy néha bíróellenes lincshangulat uralkodik a pályákon.

Real Team - Ecuador-Sunland-Szolárium 4-4 (0-3)
Gólszerzők: Ludánszki B., Fekete V 3., illetve Bencsik, Nagy A., Nagy Zs., Nagy I.
vezette: Pallai Zsolt, Papp János

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.