Kassait akarja a többség Debrecenben

civishir.hu

2012.05.21. 14:44

Kassait akarja a többség Debrecenben
Kassai Zoltán

Az ország legnagyobb szabadidősport szervezete a tisztújítás után nagy fába vágja a fejszéjét.

Hirdetés

Kassai Zoltán továbbra is élvezi a bizalmat a debreceni kispályás labdarúgó-szövetség élén. A mintegy 2770 igazolt játékost felvonultató szervezet a hét végén megtartotta tisztújító közgyűlését. A szövetséget immár hosszú évek óta irányító Kassai Zoltánnak akadt egy kihívója Tőkés Róbert személyében, de a küldöttek nagy többsége a régi mellett döntött, így újabb négy évig Kassai sporttárs irányítja a nyolc osztály küzdelmeit lebonyolító szervezetet.

Új arcok és régiek

Az elnökség kilenc főről hatra csökkent, és két új arc is bekerült. Gerliczky Károly és Győrössy Pál az új emberek, míg Nagy István Zsombor, Hermann István, Fodor András és Tiba Róbert a régiek.

Pályát építenek

Nagy István Zsombor a Cívishírnek elmondta, hogy az új grémium feltett szándéka, hogy az új ciklusban két műfüves futballpályát építtessen. Elmondása szerint erre azért van szükség, mert a csapatok és a szövetség állandó pályahiánnyal küzdenek, illetve ami van (Agrár, DEAC, Oláh Gábor utca), az méregdrága. A szövetségnek saját tőkéje is van – árulta el az elnökségi tag –, de az még kevés az alsó hangon is mintegy 25 millió forintos beruházáshoz, így szükség lesz sikeres pályázatokra is.

Sokba kerül a foci

Nagy István elmondása szerint a jelenlegi műfüves pályákat óránként 5-6 ezer forintért tudják bérelni a csapatok Debrecenben, ami komoly terhet jelent a játékosok számára, ám ha a szövetség saját pályával rendelkezne, mindenkinek lényegesen kevesebbe kerülne az amatőr, de versenyszerű futball.

Szóljon hozzá!

Hirdetés