A debreceniek vitték a prímet a Campus Olimpián

Campus

2013.07.24. 14:04

A debreceniek vitték a prímet a Campus Olimpián

Este a sör folyt, de napközben a labdát bűvölték a srácok

Hirdetés

A Campus Fesztiválon három sportágban - kispályás foci, kosárlabda, strandröplabda - rendeztek Campus Olimpiát, a hagyományoknak megfelelően. A legnagyobb érdeklődés természetesen a futballtornát övezte a DEAC-pályán, ezt az MLSZ-szel együttműködve bonyolították le a szervezők. Idén 28 csapat nevezett, és a presztízsen túl értékes sportszerutalványokért is küzdöttek az együttesek (1. hely 150.000 Ft, 2. hely 100.000 Ft, 3. hely 50.000 Ft).

Több határon túli intézmény is megtisztelte a debreceni egyetemistákat, A legjobb csapatával érkezett a temesvári egyetem (Universitatea Politehnica Timiosara), a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a Nagyváradi Állami Egyetem és a magyar válogatott Szécsi Barnával felálló kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem is. Képviseltette magát továbbá a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az ELTE, a Corvinus, a Gábor Dénes Főiskola, a SOTE, a Szent István Egyetem is, de más hazai intézmények is küldtek játékosokat a Campus Olimpiára.

A kétnapos küzdelmek során a csapatok előbb négyes csoportokban estek egymásnak. Az első két helyezettek, valamint a két legjobb harmadik folytathatták az egyenes kieséses rendszerben. Az egyik elődöntőben a  Szegedi Tudományegyetem csapata a debreceni futsalosok alkotta Kérlekkel csapott össze, a másikban a szintén debreceni DE MK az ELTE NSZK-val találkozott. Mindkét csatából a mieink kerültek ki győztesen, így debreceni házidöntőt láthatott a nagyérdemű!

A döntőt  az összeszokottabb Kérlek csapata nyerte 3-1-re, a harmadik hellyel pedig az ELTE NSZK vigasztalódott. A díjakat, immár a fesztiválon, Jávor András debreceni rektorhelyettes és Petrika Ibolya, az MLSZ  Szociális Programjának vezetője és Héjas Csaba, a Generali kelet-magyarországi képviselője adta át - tájékoztatta a Cívishírt Pöszmet Tibor, a DE Hallgatói Sportiroda vezetője.

A torna végeredménye:
1. Kérlek (Debreceni Egyetem)
2. DE MK (Debreceni Egyetem)
3. NSZK (ELTE)
4. SZTE (Szegedi Tudományegyetem)

A torna gólkirálya: Pöszmet Tamás (DE MK), 10 góllal
Legjobb játékos: Bagi Tamás (Kérlek)
Legjobb kapus: Bornemissza Zsolt (NSZK)

Szóljon hozzá!

Hirdetés