Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

SZENZÁCIÓ: győzött és döntős a DHK!

| 2011. 03. 02. | 22:38:21
Székesfehérvár – Példaértékű sportemberi magatartásról tettek tanúbizonyságot a Jegesmedve-DHK vegyescsapat ifjúsági játékosai, akik dacolva minden külső körülménnyel, idegenben győzték le a Székesfehérvárt és jutottak a bajnoki döntőbe.
SZENZÁCIÓ: győzött és döntős a DHK!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról a Cívishír elsőként beszámolt, botrányba fulladt a két ifjúsági csapat negyedik, Debrecenben megrendezett mérkőzése. A hazai csapat 2-2-es állásnál egy teljesen szabályos gólt ütött, amit a bírók nem „akartak” észrevenni. Míg a debreceni játékosok ünnepeltek, a fehérváriak – eszmélve a gól okozta sokkból– bírói „buzdításra” a korongot az üresen tátongó debreceni kapuba juttatták. A debreceniek hevesen reklamáltak, a hazai nézők tüntettek a felháborító bírói hiba miatt, mindhiába. A sporik előbb Fekete Albert vezetőedzőt, majd Könczei Áron csapatkapitányt is fegyelmivel sújtották. Az indulatok elszabadulása miatt Korcsinszky György klubelnök nem engedte vissza csapatát a jégre, így a bírók lefújták a mérkőzést. Míg a  Cívishíren és a különböző internetes fórumokon egymásnak estek a felek, és a klubelnök a döntést magyarázta, addig a Magyar Jégkorong Szövetség a pályán elért eredménnyel (2-3) a Fehérvár javára írta a mérkőzést, amit a debreceniek megóvtak. Az óvás ellenére és eredményének ismerete nélkül játszották le a csapatok a szerdai, székesfehérvári ötödik (?) találkozót.

Debreceni szempontból a lehető legjobban indult a meccs, hiszen a 4. percben Mocsári vezetést szerzett a DHK-nak, sőt a legszebb álmainkat felülmúlva, a 15. percben Ábrahám megduplázta az előnyt. A gól után felocsúdni látszott a hazai csapat, hiszen Arany góljával szépített a Fehérvár (1-2). A második harmad egyértelműen a hazaiaké volt, akik előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (3-2). A debreceni-miskolci vegyes csapat nem roppant meg és a záró harmad 7. percében Ritó emberhátrányból(!) egyenlített. Az öröm nem tartott sokáig hiszen a fehérváriak szinte azonnal válaszoltak a debreceni gólra, ám Ritó ismét villant és újra egyenlő volt az állás.A hátralévő 10 percben nem született gól, így jöhetett a hosszabbítás a végletekig kiélezett találkozón. Az 5 perces ráadás nem hozott változást, az elcsigázott csapatok lélekben talán már a büntetőlövésekre készültek. A büntetőlövésekből a Jegesmedvék-DHK jött ki győztesen, hiszen míg a hazaiak mindhárom büntetőjét kivédte Fucskó, fiaink – Könczei Áron révén – egyet beütöttek és megnyerték a mindent eldöntő találkozót.

Sportemberi nagyságükról tettek tanúbizonyságot a debreceni-miskolci játékosok, azok után, hogy hétfőn a bírók hazai pályán elvették tőlük a győztes mérkőzés és továbbjutás lehetőségét.  Azt a Székesfehérvárt győztük le háromszor otthonában, amelyik összes alapszakaszbeli meccsét megnyerte és a bajnoki cím legnagyobb esélyeseként várta a rájátszást. Eddig...

BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!

Korcsinszky György, a DHK klubelnöke a mérkőzést követően azonnal a Cívishír rendelkezésére állt: – Büszke vagyok a csapatomra, azt hiszem, hogy csattanós választ adtunk a kétkedőknek. Rettenetes izgalmas mérkőzésen, az akarat diadala volt a mai. Köszönjük a korrekt bíráskodást. Készülünk a döntőre!

OB I. Ifjúsági Bajnokság, elődöntő 5. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 - Jegesmedve-DHK  4-5 (1-2, 2-0, 1-2, 0-0, 0-1), hosszabítás és büntetőlövések után

Székesfehérvár, 300 néző, vezette: Haszoníts, Varjú (Márkus, Kész)
Sapa Fehérvár AV19: Vég – Reiter, Csombok, Somos, Bencze, Füri, Pukli, Gábor, Arany, Czobor, Sofron, Láday, Szimler, Árkovics, Vincze, Tóth, Pillók, Orosz, Dósa, Kiss, Nagy, Berényi (kapus). Edző: Fekti István
Jegesmedve-DHK: Fucskó – Ábrahám, Bagdács, Elekes-Darabont, Könczei, Miskolczi, Fábián, Kocsag, Csuvár, Balázs, Ritó, Mocsári, Zsigmon, Gál, Pál, Zári, Csáti, Vincze, Kiss-Vikonkal, Tar (kapus). Edző: Bíró Ignác
Gól: Arany, Vincze 2, Tóth illetve Mocsári, Ábrahám, Ritó 2, Könczei (büntetőből)
Kiállítások: 12, illetve 14 perc

Bár a botrányos negyedik mérkőzést megóvták a debreceniek, a győzelemmel az jelentőségét vesztette. Összesítésben 3-2-es győzelemmel jutott az ifjúsági hokibajnokság döntőjébe a Jegesmedve-DHK csapata, ahol az FTC-Dunaferr közös csapatával találkozik.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés