Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek esti csodára vár Magyarország!

| 2013. 04. 19. | 12:36:51
Beléphetünk a világelitbe, ami Debrecenen is nagyot lendítene!
Péntek esti csodára vár Magyarország!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha pénteken este a magyarok a rendes játékidőben legyőzik az olasz együttest a divízió I-es jégkorong-világbajnokság budapesti tornáján, akkor az utolsó játéknap eredményétől függetlenül az első kettő között végeznek, márpedig az első két helyezett jut fel az elitbe, az utolsó kiesik! A mieink azt követően kerültek ilyen kecsegtető helyzetbe, hogy történetük során először nyertek a kazah csapat ellen! Szuper Levente 40 lövésből 39-et kivédett, és az ő parádés teljesítményének köszönhetően 2-1-re  győzött a házigazda. A magyar válogatott ezt megelőzően ötször találkozott a tavaly még a világ legjobbjai között szerepelt kazah csapattal, de szerda estig mindig kikapott tőle.

Csütörtökön szünnap volt, pénteken este 19.30-tól (Sport TV) következnek az eddig százszázalékos olaszok. Amennyiben a magyarok alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyernek, akkor a 2008-as "szapporói csodához" hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapatát tömörítő elitbe, amelynek jövőre Minszkben lesz a világbajnoksága. Ha a házigazda hosszabbításban győz – ezért két pont jár –, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Korea csapatát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról. Pénteki magyar vereség esetén az olaszok a záró kör eredményeitől független feljutnak, míg Ladányiék a feljutást veszélybe sodró helyzetbe kerülnek.

– A világelitbe való feljutás óriási figyelmet irányítana a magyar jégkorongra, s ebből természetesen a debreceni hoki is propfitálna, mert a magyar hoki része! – mondta érdeklődésünkre Korcsinszky György, a Debreceni HK elnöke (a képen). – Vélhetően a támogatási rendszer átrendeződésével is járna egy ekkora siker, ami Magyarországon eddig még nem történt meg, noha a jégkorong világszinten egyike a három legnézettebb, legkedveltebb csapatsportágnak. Nem kell messzire menni, a régiónkban a csehek, a szlovákok és most már a szlovénok is lényegesen jobb infrastrukturális helyzetben vannak, meg is látszik a teljesítményükön! A kazahok ellen megmutatta a magyar válogatott, hogy van benne hit, erő és küzdőszellem, és - ismerjük el-, a szerencsével sem álltunk hadilábon. Az olaszok ellen is kell szerencse, de az még kevés!

Az olaszokkal eddig 31-szer találkoztak a magyarok, 9-szer nyertek, 15-ször kikaptak, 7-szer döntetlen született, a 100 lőtt gól mellett 135 kapott áll a statisztikában. A legutóbbi két összecsapást az olaszok nyerték hosszabbításban. Különösen az előbbi volt fájó, mert 2011. április 23-án, az ugyancsak a Papp László Arénában rendezett divízió I-es torna "döntőjében" történt, így a vendégek jutottak fel a legjobbak közé.

– Az olasz hoki egy valami tekintetében kifejezetten a magyar előtt jár: jobban tudnak honosítani! – jegyezte meg Korcsinszky György, amikor az esélyeket latolgattuk – Engem speciel bosszant, hogy mi nem használjuk ki a lehetőségeinket, mert én nem hiszem el, hogy ne tudnánk néhány jó nyugat-európai vagy kanadai, amerikai játékosnak magyar nagypapát találni! Ha sikerül a bravúrt, azt mi "önerőből" érjük el, és ez mindenképpen növeli a siker értékét, csak könnyebb lenne, ha kiaknáznánk a lehetőségeinket! Adja a jó Isten, hogy nyerjünk este!

Az állás: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 7, 3. Kazahsztán 6, 4. Japán 3, 5. Koreai Köztársaság 2, 6. Nagy-Britannia 0.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.