Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meggyőző játékkal vertük a briteket

| 2013. 04. 14. | 23:51:54
A házigazda magyar jégkorong-válogatott győzelemmel kezdett a Budapesten zajló divízió 1/A-s világbajnokságon.
Meggyőző játékkal vertük a briteket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kapuban Szuper Levente kezdett, aki az elmúlt idényt kihagyta, ám így is meggyőzte Chernomaz kapitányt, hogy első számú kapusként számítson rá. Az első harmadban nagy mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, sok volt a lövés, a testjáték, Murphy azonban mindent védett, ugyanakkor David Phillips távoli lövése Szuper lábvédői között utat talált. A folytatásban sikerült gyorsan egyenlíteni Nagy Gergő kapáslövésével. Maradt a nyomás, Vas Márton egy kipattanót értékesített, ezzel már a magyaroknál volt az előny. Szirányi kiállítását góllal büntette a brit gárda, ám ezzel sem tört meg a lendület, mert előbb Ladányi, majd később Vas János talált be. Utóbbi gólját végül rúgó mozdulat miatt nem adták meg. A harmadik harmadban főleg az ellentámadásokra játszott a magyar csapat. Az 52. percben Szuper védett óriásit, és a kontrát követően Sikorcin lőtt hatalmas gólt. A hajrában sok volt a kiállítás, az utolsó perceket végig támadták a britek, de nem sikerült gólt szerezniük.

Hétfőn Koreával találkozik a magyar válogatott.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország - Nagy-Britannia 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)
Papp László Budapest Sportaréna, 8500 néző. Vezette: Meszynski (lengyel), St. Jacques (kanadai), Szergejev (szerb), Hull (kanadai)
Nagy-Britannia: Murphy – D. Phillips, Meyers, Myers, Tait, Hill – Lee, Weaver, Peacock, Dowd, Shields – Richardson, Thomas, Clarke, Davies, Lachowicz – Boothroyd, Nell, Farmer, Owen, J. Phillips. Szövetségi kapitány: Tony Hand
Magyarország: Szuper – Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Gőz, Horváth A., Hári, Vas J., Mihály Á. – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Gól: 16:06 D. Phillips (Tait, Hill – 1–0), 22:09 Nagy G. (Ladányi, Vas M. – ee., 1–1), 28:12 Vas M. (Vas J., Hári – 1–2), 30:52 Shields (Dowd, Weaver – ee., 2–2), 36:37 Ladányi (Nagy K., Szélig – 2–3), 51:52 Sikorcin (Horváth A. – 2–4)
Kiállítás: 10, ill. 10 perc

Rich Chernomaz szövetségi kapitány: "Nagyon nehéz volt a kezdés, nagy volt az elvárás a játékosokkal szemben a jó rajt miatt. Az elején még nem mentek be a helyzetek, de végig ragaszkodtunk a taktikánkhoz, és ez eredményre vezetett. Büszke vagyok a csapatomra, és külön köszönet a világ legnagyszerűbb szurkolótáborának."

korábban:
Kazahsztán-Japán 5-2
Olaszország-Koreai Köztársaság 4-0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.