Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar hokisok, az erő legyen veletek!

| 2012. 04. 18. | 12:17:21
Ljubljana – A feljutás is múlhat a szerda esti szlovén–magyaron a ljubljanai divízió I-es jégkorong-vb-n, ahol a két százszázalékos csapat közül a győztes óriási lépést tesz a világelitbe kerülés felé.
Magyar hokisok, az erő legyen veletek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevin Primeau magyar szövetségi kapitány alakulata vasárnap a japánokat 5-1-re, hétfőn pedig az ukránokat 3-1-re győzte le fegyelmezett játékkal, míg a házigazda kétszer is csak a hajrában lőtt góllal tudott diadalmaskodni, előbb 3-2-re a britek, majd 4-2-re a japánok ellen.
– Óva intenénk mindenkit attól, hogy abból induljon ki, miszerint mi a japánokat 5-1-re győztük le, ők pedig csak a végén szerzett két góllal verték 4-2-re. Nézőpont kérdése, mit veszünk észre, azt, hogy nehezen, szerencsével nyertek, vagy azt, hogy van erejük a végén megszerezni a győzelmet. Azt nem szabad elfelejteni, hogy annak a csapatnak van szerencséje, amelyik megdolgozik érte – mondta Kevin Primeau, a magyarok kanadai szövetségi kapitánya.

Tízezer szlovén előtt kéne nyerni

A tréner szerint Ausztria nyeri a tornát, a második, még feljutást érő helyért lehet nagy harc.
– A látottak alapján az osztrákok kiemelkednek a mezőnyből, egy NHL-es játékos, Michael Grabner ad nekik lendületet. Az biztos, hogy kritikus mérkőzés lesz a szerdai, melyen a szlovénok nem csak a hazai pálya, a 10 ezer néző miatt számítanak favoritnak. A jó rajt után azonban mi is bizakodhatunk, és ha változatlan fegyelemmel és összpontosítással játszunk, s ha Bálizs Bence továbbra is remek formában véd, akkor legyőzhetjük a szlovénokat – tette hozzá Kevin Primeau.

Eddig remekel a kapusunk

A magyar csapat eddigi legjobbja talán éppen Bálizs volt, aki eddig rácáfolt azokra, akik féltették a csapatot, miután eldőlt, hogy a két alapember, Szuper Levente és Hetényi Zoltán nem tud a tornán részt venni. A Fehérvár 21 éves vb-újonca azonban eddig szenzációsan teljesít, 97,18 százalékkal véd (71 lövés, 69 védés), s egy gólt kapott meccsenként, így mindkét mutatóban a legjobb jelenleg a vb kapusai között.

Csoda kell

A két győzelemmel a kieséstől tehát már nem kell tartania az együttesnek, feljutásához azonban a 2008-as szapporói csoda felülmúlására volna szüksége. Akkor ugyanis a japánok és az ukránok legyőzése elegendő volt a 16-os világelitbe kerüléshez, most viszont ezzel csak a lehetőség nyílott meg. Az biztos, ha a Primeau-csapat a következő két találkozójából egyet megnyer, óriási lépést tesz, hogy jövőre a svéd-finn közös rendezésű elit-vb-n szerepeljen. Ha pedig ezt a két meccset nézve pozitív a gólkülönbsége (vagyis ha nagyobb arányban nyer az egyiken, mint ahogy kikap a másikon), akkor még esetleges körbeverés esetén sem lehetne kiejteni a továbbjutást érő első vagy második helyről. Persze, a zárónapon az eddig nyeretlen britek ellen még be kell(ene) gyűjteni a három pontot.

Még nyeretlen a magyar csapat Szlovénia ellen

A magyar válogatott tétmérkőzésen még soha sem győzte le Szlovéniát (6 mérkőzés, 6 vereség, 10-39-es gólkülönbség), és Ljubljanában sem tudott még pontot szerezni (5 mérkőzés, 5 vereség, 8-28-as gólkülönbség), illetve két gólnál többet lőni egy összecsapáson. A legutóbbi két ljubljanai divízió I-es vb-n, 2007-ben és 2010-ben egyaránt 4-1-re nyertek a hazaiak. A csütörtöki ellenfél, azaz az osztrákok ellen sikerült már nyerni tétmérkőzésen, de ez még 1977. március 11-én történt a tokiói B-csoportos vb-n. A két együttes utolsó tizenegy találkozóján mindig a rivális győzött, ebben a szakaszban 12-60 a magyarok gólkülönbsége. Az elmúlt három tétmeccsen még gólt sem szerzett a magyar válogatott (1981, kínai C-csoportos vb: 0-7, 1985, svájci B-csoportos vb: 0-2, 2009, svájci A-csoportos vb: 0-6).

A további program:
szerda:

Ukrajna – Nagy-Britannia 13 ó
Ausztria-Japán 16:30 ó
Szlovénia-Magyarország 20 ó
csütörtök:
Nagy-Britannia – Japán 13 ó
Ausztria-Magyarország 16:30 ó
Szlovénia-Ukrajna 20 ó
szombat:
Ukrajna-Japán 13 ó
Magyarország – Nagy-Britannia 16:30 ó
Szlovénia-Ausztria 20 ó

Az állás a 2. forduló után: 1. Magyarország 6 pont (8-2), 2. Ausztria 6 (12-7), 3. Szlovénia 6 (7-4), 4. Ukrajna 0 (5-8), 5. Nagy-Britannia 0 (5-10), 6. Japán 0 (3-9)

Az első két helyezett jövőre a svéd-finn közös rendezésű elit vb-n szerepelhet, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-csoportba.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés