Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hokisuli Japán ellen

| 2012. 04. 15. | 17:06:26
Ljubjana – A magyar válogatott remek formájáról adott tanúbizonyságot és magabiztosan győzte le Japánt minden idők legerősebb divízió I-es hoki-vb-jének első mérkőzésén.
Hokisuli Japán ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szlovéniai világbajnokság első mérkőzésén a mieink azzal az ázsiai gárdával találkoztak, amelyik a Japánban történt természeti katasztrófa miatt kihagyta a tavalyi, budapesti világbajnokságot. Hiába a három hiányzónk – a kapitány nem számíthat a válogatottságról lemondott Palkovics Krisztiánra, valamint két kapusra, a klubkötelezettség miatt távol maradó Szuper Leventére, illetve a Jokerit Helsinkiben légiós, betegséggel küzdő Hetényire – a japánok nem jelentettek gondot a magyar csapatnak, Sofronék simán hozták a találkozót. Az első harmad kezdeti ismerkedése után egy kapu előtti kavarodásból Magosi révén vezetést szerzett a magyar válogatott (1-0). A 13. percben megdupláztuk az előnyt: a játékvezető japán kiállítást jelzett, ám a magyaroknál volt a korong, így a játék folytatódott. Bartalis a japán kapu háta mögül Horváth elé tálalt, aki a kapus lábai között lőtte a második gólt (2-0).

A második harmadban eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak a japánok, ám a magyarok okosan lassították és tördelték a játékot, így komolyabb veszély nélkül vészeltük át a harmad első felét. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy két japán gólt is érvénytelenített a játékvezető; előbb kapustámadás, később magas bot okán annulálta az ázsiaiak gólját. A 34. percben emberelőnybe került csapatunk, amikor egy Ladányi-Sofron összjáték után egy gyönyörű kapáslövéssel utóbbi növelte a magyar előnyt (3-0). A harmad végén, egy Sille elleni brutális ütközés miatt végleges kiállítással és 5 perces büntetővel sújtották a japánokat. 3 percnyi „simogatás” után, a lefújás előtt Kovács takarásból lőtt a kapura, a korong a bal alsó sarokba vágódott (4-0).

A záró harmadra kapust cseréltek a japánok, ám ez sem segített rajtuk. Csapatunk magabiztosan játszott, ha pedig a kapunkig jutottak a japánok, az élete első világbajnoki mérkőzését játszó és szenzációsan védő Bálizs Bence állta útját a korongnak. Erősségünket jelzi, hogy egy kettős emberelőnyt is kivédekeztünk a harmad közepén. Az 56. percben egy kontratámadást követően Vas János passzából a frissen honosított Mihály Árpád megszerezte saját első, a válogatott 5. gólját (5-0). A végén még szépíteni tudott az ázsiai gárda, ám így is kiütéses, 5-1-es győzelemmel intéztük el Japánt és megérdemelten szólt a magyar himnusz a csapat tiszteletére. Csapatunk legjobbja az újonc kapus, Bálizs Bence lett.

Hétfőn Ukrajna következik. Mint emlékezetes, a legutóbbi egymás elleni találkozónkon,Szapporóban őket győztük le és jutottunk fel az A-csoportos világbajnokságba.

Magyarország Japán 5-1 (2-0, 2-0, 1–1)
Gólszerzők: 5:39 Magosi (Sikorcin – 0–1), 12:02 Horváth A. (Bartalis – 0–2), 33:18 Sofron (Ladányi – ee., 0–3), 39:13 Kovács Cs. (Pozsgai – ee., 0–4), 55:13 Mihály Á. (Vas J. – 0–5), 57:49 Janadori (Jamasita – 1–5)
Kiállítások: 13 + 20 perc fegyelmi (Kavasima), ill. 12 perc

Kevin Primeau: Nagyon jó dolgokat láttam a csapattól. Támadásban, védekezésben, emberelőnyben, emberhátrányban és kapusteljesítményben. Fegyelmezettek voltunk, ám szerintem tudunk még ennél is jobban játszani. A vb elég rövid, minden csere, jégre lépés számít. Hétfőn egy másik csapat, egy másik stílus vár ránk.
Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya: Csalódott vagyok. Idegesen kezdtünk, elhúztak a magyarok két góllal, majd egy vitatott eset után nem 2-1, hanem 3-0 lett az állás. De, ilyen a hoki. Fiatal a csapatunk, nyolc vb-újoncunk van a keretben, és régen játszottunk már tétmérkőzést. A folytatásban jobb védekezés és jobb kapusteljesítmény kell.

Később:
Ausztria–Ukrajna 16.30
Szlovénia–Nagy-Britannia 20.00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.