Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez történelmi nap Debrecenben!

| 2015. 02. 10. | 11:01:09
Reggelig is tarthat a harc! Irány a Tócóskert! Zúgjon a Hajrá, DHK!
Ez történelmi nap Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első rájátszásos mérkőzését vívja kedden este 18 órától a Debreceni HK a jégkorongos MOL-ligában, ami nem csak azért különleges, mert debreceni szempontból sporttörténelmi jelentőségű, hanem azért is, mert lehet, hogy az utolsó hazai meccs az 2014/2015-ös idényben. Erre azonban van egy szebb forgatókönyvünk is!

A szerkesztőségbe érkező kérdések alapján megállapítható, hogy sokan még mindig nincsenek tisztában a MOL-liga rájátszásának szabályaival, ezért szájbarágós ráhangoló következik:

Idegenbeli bravúr kell

Február 1-jén véget ért az alapszakasz, minden csapat 42 meccset játszott négy és fél hónap alatt, azaz mindenki hatszor csapott össze mindenkivel, háromszor idegenben, háromszor hazai pályán. Az alapszakasz győztese, a Miskolc és a második helyezett Dunaújváros a négy közé jutott, a 3-6. helyezetteknek ezért külön játszaniuk kell, mégpedig úgy, hogy a harmadik (Érsekújvár) a hatodikkal (Újpest), a negyedik (Brassó) pedig az ötödikkel (Debrecen). A korábbi szokással ellentétben ezúttal az alapszakaszban hátrább végzett csapat is biztosan rendezhet meccset, ugyanis a párharc nála kezdődik, hogy a következő két meccsre az ellenfél otthonába költözzenek a csapatok. A tervezett dátumok: 2015. február 10., kedd, február 13., péntek és február 14., szombat.

A hajdúsági legénység tehát egy meccset mindenképpen vív hazai pályán, méghozzá ma, kedden este, és ahhoz hogy újra lássuk a Tócóskertben Ladányiékat, nyerniük kell egyszer a szászok egykori erdélyi központjában is, miután reményeink szerint behúzzák a kedd esti, debreceni palánkcsatát.

Robogj tovább, Debrecen!

Játsszunk el a gondolattal, hogy a DHK sikerrel veszi a csíkszeredai hokisokra épülő Brassó elleni párharcot. Elődöntősként vagy a Miskolccal, vagy a Dunaújvárossal találkozik, attól függően, mi lesz az Érsekújvár-Újpest negyeddöntő eredménye. Az alapszakaszt győztese ugyanis azt a negyeddöntőből továbbjutó csapatot kapja, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett. Az alapszakasz második helyezettje pedig a másik továbbjutóval játszik a döntőbe jutásért. A közvetlenül az elődöntőbe került két csapat pályaelőnyt élvez. A döntőbe jutáshoz 4 nyert mérkőzés kell. A pályaelőnnyel rendelkező csapatok a pályaválasztók az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. mérkőzésen. A meccsnapok: 2015. február 17., kedd, február 18., szerda, február 21., szombat, február 22., vasárnap, február 25., szerda, február 28., szombat és március 3., kedd. A meccsnapok a tévéközvetítések miatt változhatnak!

Hirtelen halál. Na de mikor?

Az alapszakaszban jobban teljesítő csapat továbbra is előnyöket élvez. A döntőbe jutott két gárda közül annak lesz pályaelőnye, amelyik az alapszakaszban előrébb végzett. A DHK ezzel az előnnyel csak akkor élhet fináléba jutása esetén, ha a másik ágon az Újpest vívja ki a döntőbe jutást.

Az elődöntőhöz hasonlóan 4 nyert mérkőzés kell a MOL Liga-győzelemhez. A pályaelőnnyel rendelkező csapatok otthon vívják az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. találkozót. A meccsnapok: 2015. március 7., szombat, március 8., vasárnap, március 11., szerda, március 12., csütörtök és ha szükséges, akkor március 15., vasárnap, március 18., szerda és március 21., szombat. A program a tévéközvetítések miatt itt is változhat!

Érdekesség, hogy a rájátszásban nincs büntetőpárbaj. A rendes játékidő után hirtelen halálig játszanak a csapatok 4-4 mezőnyjátékos ellen! Akár reggelig, ha nincs addig döntés.

A remény hokis elve

A Debrecen és a Brassó között minimális volt a különbség az alapszakaszban. A 6 meccsből kettőt nyert meg a DHK, de azokat is büntetőkkel. A Brassó ugyan négy "rendes" győzelmet könyvelhetett el, de abból három mindössze egygólos siker volt! Az alapszakaszban összességében kiegyensúlyozottabb volt az erdélyi gárda, hiszen 16 ponttal többet gyűjtött, de a rájátszásban a pillanatnyi forma dönt, ezért aztán reménykedhetnek a debreceni szurkolók. A reményünket az is tovább táplálhatja, hogy a hoki csúcsligájában, a tengerentúli NHL-ben az ezt megelőző, 2013/2014-es szezonban a Los Angeles Kings csak a tizedik helyen jutott a rájátszásba, ahol aztán imponáló magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt, s nyert 2012 után másodszor is Stanley Cupát.

A DHK-Brassó párharc első összecsapását a Digisport kedden este 18 órától élőben közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.