Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A másodosztályban a Debrecen az úr!

| 2013. 03. 10. | 22:20:10
Jövőre jöhet az elitliga. +képgaléria
A másodosztályban a Debrecen az úr!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sorsdöntő, az OB II-es bajnoki cím elnyeréséről dönteni hivatott találkozón egyik fél sem bízott semmit a véletlenre: a Debrecen a szlovák bajnokságban edződő utánpótlás-játékosokkal megerősítve, a szegediek a pénteken a kupában a hajúságiakat verő fradistákkal, továbbá az újonnan igazolt, korábbi válogatott védővel, Szajbert Krisztiánnal kiegészülve léptek jégre a cívis város jégpályáján. A Szeged kezdett jobban! Varga Dávid már négy és fél perc elteltével bevette Fucskó Tamás kapuját Ambrus András, és Bosnyák Márkó előkészítése után. A harmad derekán aztán a szívós, kőkemény hazaiak pillanatok alatt lehervasztották az mosolyt a vendégek, s az őket elkísérő busznyi, mintegy félszáz szegedi szurkoló arcáról: előbb a rutinos György József, majd 16(!) másodperc elteltével Okos Csanád zörgette meg a szegedi hálót,  máris megfordítva az eredményt (2-1). Öt perc elteltével aztán a Tisza-partiak rázták meg magukat, s Fekecs Norbert pakkját Dancsfalvi Norbert értékesítette (2-2).

A feszült, parázs csata második felvonásának elején épp az iménti asszisztot jegyző vendégjátékos kiküldésével került emberfórba a Debrecen, s Jonkl László másodpercek múltán igazolta, hogy a hajdúságiaknak mennyire életveszélyes az emberelőnyös játéka (3-2). Nem sokkal később Lippai Balázs kapott végleges kiállítást egy Jonkllal szebeni szabálytalanságot követően, s az ezt követően uralta a Debrecen a játékot. Végül a mérkőzés felénél növelte előnyét a hazai gárda: Hegedüs Dávid Koppány passzából Elekes Darabont Hunor-Csaba írta át a debreceni eredményjelzőt 4-2-re. Visszavett ezután a Debrecen, teret engedve a vendégeknek és kontrákra berendezkedve. A kőkemény hazaiakat sorra büntették kiállításokkal. s ennek eredményeként 5 másodperccel a negyedórás második szünetet jelző dudaszó előtt Fekecs Norbert hozta fel a Szegedet egy gólra (4-3) kettős emberelőnyben.

A záró játékrész első fele hatalmas küzdelmet hozott, a kapukat felváltva rohamozták a felek. A harmad közepén eldőlni látszott a kvázi bajnoki döntő sorsa: egy a hazai harmadból felívelt korong kipattant Balázs Csongor kapusról, amire Könczei Áron csapott le, és nem is kegyelmezett (5-3). A hátralévő időben újabb emberelőnyöket kapott a Volán, s Elekes-Darabont kiállításakor időkérést követően le is hozta kapusát a Tisza-parti alakulat, ám sorsukat Okos Csanád gólja pecsételte meg azonnal egy eladott korong után (6-3). Az emberelőnyt aztán az utolsó perc elején Bosnyák gólra tudta váltani, 6-4-re módosítva az eredményt, ám a hátralévő időben minden eszközt bevetve védekeztek a hazaiak, ami már hiába szült újabb kiállítást, az ekkor már lehetetlennek számító küldetést nem sikerült teljesíteni: 6-4-re nyert az élvonalba készülő Debrecen, s ezzel idén is megnyerte az OB II-es bajnokságot. A találkozót követően a Korcsinszky-legények a jégkorongszövetség képviselőitől vehették át az aranyérmeket és a bajnoki elsőségért járó trófeát.

Jégkorong OB II rájátszás:
Debreceni HK – Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC 6-4 (2-2, 2-1, 2-1)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Mayer, Sipos, Nyíri.
Debrecen: FUCSKÓ – Hegedüs 1, Nagy Z. (1), GYÖRGY J. 1, György I. (1), JONKL 1 (1) – Trutkó, Prakab, Köncei (1), Kuriljuk (1), OKOS 2 – Kelemen, Mokrai, Barabás, Mocsári, Salánki – Koncsag, Gaál, Balázs Zs., Elekes-Darabont 1, Csorba. Játékos-edző: György József.
Szeged: BALÁZS CS. – Szajbert, Lippai, FEKECS 1 (1), DANCSFALVI 1 (1), Léránt – Muzsik (1), Maslac, BOSNYÁK 1 (1), Ambrus (1), VARGA D. 1 (1) – Máté, Mohai, Rózsahegyi, Egyed, Wéhli – Kovács Á., Barcsik. Vezetőedző: Kalocsa László.
Gól: Varga D. (Ambrus, Bosnyák, 04:23: 0-1), György J. (Jonkl, Nagy Z., 11:39: 1-1 – emberelőnyből), Okos (Könczei, Kuriljuk, 11:55: 2-1), Dancsfalvi (Fekecs, 16:42: 2-2), Jonkl (21:27: 3-2), Elekes-Darabont (Hegedüs, György I., 28:13: 4-2), Fekecs (Dancsfalvi, Muzsik, 39:55: 4-3 – kettős emberelőnyből), Könczei (Koncsag, 49:06: 5-3), Okos (57:35: 6-3 – emberhátrányból, üres kapu), Bosnyák (Varga D., 59:05: 6-4 – emberelőnyből).
Kiállítás: 24 perc, ill. 19 perc + 20 perc végleges fegyelmi (Lippai).

Korcsinszky György: “Egy nagyon feszült, de izgalmas mérkőzésen mi bírtuk jobban az idegek harcát. Fiatal játékosaink ereje és lendülete az, amivel megnyertük ezt a találkozót, s vele a bajnoki címet. Reményeink szerint a következő szezonban egy szinttel feljebb tudunk indulni..."
Kalocsa László: “Gratulálok a Debrecennek! Sajnos a szövetség korlátozta a mérkőzésre nevezhető játékosaink számát, már ez megpecsételte a sorsunkat egy nappal a meccs előtt. Ettől függetlenül nyílt sisakos csatát vívtunk a teljes kerettel felálló hazaiakkal. Egy véleményes végleges kiállítást követő időszak sokat kivett a fiúkból, ekkor nagyon elfáradtunk. Nagyon mentünk, rengeteget korcsolyáztunk, de ma jobb volt az ellenfél, jobban akarták a győzelmet a debreceniek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Utoléréses baleset Debrecenben
Utoléréses baleset Debrecenben
A Hétvezér utcán történt baleset.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fenntartható Debrecen: követendő példákat állítottak
Négy cégnek adtak át városi elismerést.
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.