Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A másodosztályban a Debrecen az úr!

| 2013. 03. 10. | 22:20:10
Jövőre jöhet az elitliga. +képgaléria
A másodosztályban a Debrecen az úr!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sorsdöntő, az OB II-es bajnoki cím elnyeréséről dönteni hivatott találkozón egyik fél sem bízott semmit a véletlenre: a Debrecen a szlovák bajnokságban edződő utánpótlás-játékosokkal megerősítve, a szegediek a pénteken a kupában a hajúságiakat verő fradistákkal, továbbá az újonnan igazolt, korábbi válogatott védővel, Szajbert Krisztiánnal kiegészülve léptek jégre a cívis város jégpályáján. A Szeged kezdett jobban! Varga Dávid már négy és fél perc elteltével bevette Fucskó Tamás kapuját Ambrus András, és Bosnyák Márkó előkészítése után. A harmad derekán aztán a szívós, kőkemény hazaiak pillanatok alatt lehervasztották az mosolyt a vendégek, s az őket elkísérő busznyi, mintegy félszáz szegedi szurkoló arcáról: előbb a rutinos György József, majd 16(!) másodperc elteltével Okos Csanád zörgette meg a szegedi hálót,  máris megfordítva az eredményt (2-1). Öt perc elteltével aztán a Tisza-partiak rázták meg magukat, s Fekecs Norbert pakkját Dancsfalvi Norbert értékesítette (2-2).

A feszült, parázs csata második felvonásának elején épp az iménti asszisztot jegyző vendégjátékos kiküldésével került emberfórba a Debrecen, s Jonkl László másodpercek múltán igazolta, hogy a hajdúságiaknak mennyire életveszélyes az emberelőnyös játéka (3-2). Nem sokkal később Lippai Balázs kapott végleges kiállítást egy Jonkllal szebeni szabálytalanságot követően, s az ezt követően uralta a Debrecen a játékot. Végül a mérkőzés felénél növelte előnyét a hazai gárda: Hegedüs Dávid Koppány passzából Elekes Darabont Hunor-Csaba írta át a debreceni eredményjelzőt 4-2-re. Visszavett ezután a Debrecen, teret engedve a vendégeknek és kontrákra berendezkedve. A kőkemény hazaiakat sorra büntették kiállításokkal. s ennek eredményeként 5 másodperccel a negyedórás második szünetet jelző dudaszó előtt Fekecs Norbert hozta fel a Szegedet egy gólra (4-3) kettős emberelőnyben.

A záró játékrész első fele hatalmas küzdelmet hozott, a kapukat felváltva rohamozták a felek. A harmad közepén eldőlni látszott a kvázi bajnoki döntő sorsa: egy a hazai harmadból felívelt korong kipattant Balázs Csongor kapusról, amire Könczei Áron csapott le, és nem is kegyelmezett (5-3). A hátralévő időben újabb emberelőnyöket kapott a Volán, s Elekes-Darabont kiállításakor időkérést követően le is hozta kapusát a Tisza-parti alakulat, ám sorsukat Okos Csanád gólja pecsételte meg azonnal egy eladott korong után (6-3). Az emberelőnyt aztán az utolsó perc elején Bosnyák gólra tudta váltani, 6-4-re módosítva az eredményt, ám a hátralévő időben minden eszközt bevetve védekeztek a hazaiak, ami már hiába szült újabb kiállítást, az ekkor már lehetetlennek számító küldetést nem sikerült teljesíteni: 6-4-re nyert az élvonalba készülő Debrecen, s ezzel idén is megnyerte az OB II-es bajnokságot. A találkozót követően a Korcsinszky-legények a jégkorongszövetség képviselőitől vehették át az aranyérmeket és a bajnoki elsőségért járó trófeát.

Jégkorong OB II rájátszás:
Debreceni HK – Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC 6-4 (2-2, 2-1, 2-1)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Mayer, Sipos, Nyíri.
Debrecen: FUCSKÓ – Hegedüs 1, Nagy Z. (1), GYÖRGY J. 1, György I. (1), JONKL 1 (1) – Trutkó, Prakab, Köncei (1), Kuriljuk (1), OKOS 2 – Kelemen, Mokrai, Barabás, Mocsári, Salánki – Koncsag, Gaál, Balázs Zs., Elekes-Darabont 1, Csorba. Játékos-edző: György József.
Szeged: BALÁZS CS. – Szajbert, Lippai, FEKECS 1 (1), DANCSFALVI 1 (1), Léránt – Muzsik (1), Maslac, BOSNYÁK 1 (1), Ambrus (1), VARGA D. 1 (1) – Máté, Mohai, Rózsahegyi, Egyed, Wéhli – Kovács Á., Barcsik. Vezetőedző: Kalocsa László.
Gól: Varga D. (Ambrus, Bosnyák, 04:23: 0-1), György J. (Jonkl, Nagy Z., 11:39: 1-1 – emberelőnyből), Okos (Könczei, Kuriljuk, 11:55: 2-1), Dancsfalvi (Fekecs, 16:42: 2-2), Jonkl (21:27: 3-2), Elekes-Darabont (Hegedüs, György I., 28:13: 4-2), Fekecs (Dancsfalvi, Muzsik, 39:55: 4-3 – kettős emberelőnyből), Könczei (Koncsag, 49:06: 5-3), Okos (57:35: 6-3 – emberhátrányból, üres kapu), Bosnyák (Varga D., 59:05: 6-4 – emberelőnyből).
Kiállítás: 24 perc, ill. 19 perc + 20 perc végleges fegyelmi (Lippai).

Korcsinszky György: “Egy nagyon feszült, de izgalmas mérkőzésen mi bírtuk jobban az idegek harcát. Fiatal játékosaink ereje és lendülete az, amivel megnyertük ezt a találkozót, s vele a bajnoki címet. Reményeink szerint a következő szezonban egy szinttel feljebb tudunk indulni..."
Kalocsa László: “Gratulálok a Debrecennek! Sajnos a szövetség korlátozta a mérkőzésre nevezhető játékosaink számát, már ez megpecsételte a sorsunkat egy nappal a meccs előtt. Ettől függetlenül nyílt sisakos csatát vívtunk a teljes kerettel felálló hazaiakkal. Egy véleményes végleges kiállítást követő időszak sokat kivett a fiúkból, ekkor nagyon elfáradtunk. Nagyon mentünk, rengeteget korcsolyáztunk, de ma jobb volt az ellenfél, jobban akarták a győzelmet a debreceniek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen új sztárigazolása tud repülni. Biciklivel!
Debreceni színekben juthat ki az olimpiára.
Hirdetés
Hirdetés
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Február 10-én ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés