Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reménytelen játék, megalázó vereség Dániában

| 2023. 02. 11. | 18:39:00
Ami Debrecenben sikerült, arra idegenben esélye sem volt a DVSC-nek.
Reménytelen játék, megalázó vereség Dániában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

34-22-re legyőzte a a dán Nykøbing Falster Håndbold a DVSC Schaeffler együttesét az Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. A február 11-i mérkőzésen a Loki csalódást okozott, messze a várakozások alatt szerepelt, az utolsó húsz percben lényegében érdektelenséget mutatott.

A debreceniek Gabriel – Costa, Planéta, Hámori, Füzi-Tóvizi, Vámos P., Petrus összeállításban kezdtek, Bordás Réka nem tudta vállalni a játékot, ez nem sok jót vetített előre a védekezés minőségére. A védelem másik oszlopa, Hornyák Dóra még decemberben térdszalag-szakadást szenvedett.

Nyolc hosszú percet kellett várni az első debreceni gólra, ekkor Kácsor kínai figurából volt eredményes. „Apró” szépséghiba, hogy a dánok ekkor már háromnál jártak. Úgy, hogy Gabrielen egyáltalán nem múlott, hiszen a Loki francia kapusa egymás után védte a ziccereket. Rettenetesen bizonytalanok voltak a piros-fehérek támadásban, tizenöt perc után is csak négyszer sikerült bevenni a hazai kaput, míg Sajkáék kilencszer mattolták őket.

Sok-sok minden hiányzott, különösen a meccsterv megvalósításához szükséges erő.

A 22. percben Füzi-Tóvizi a második két percét is megkapta, félő volt, hogy hosszú időre Planéta marad az egyetlen magas ember a Loki-falban. Érthetően ideges Szilágyi Zoltánt, majd jó szélső befejezéseket láthattunk a DVSC-től a következő percekben; a vezetőedző a megállító faultokat hiányolta, a kapkodást nehezményezte. A 25. percben 12-8 volt az állás, ez a négygólos különbség a félidő végére is megmaradt. Nem nagyon látszott a fény az alagút végén, a Loki szerény képességű csapat benyomását keltette a mindössze ötszáz férőhelyes Maribo Csarnokban (a nyköbingi arénában nem volt lehetőség a mérkőzés megrendezésére).

[Beillesztett cikk: Az utolsó másodpercig izgalmak, a vége debreceni győzelem!]

Mi álltunk, ők kézilabdáztak

Van der Vliet góljára Töpfner válaszolt a szünet után, majd a Gabriel helyére érkezett Giegerich indította túl hosszan szintén Töpfnert, pedig nagy esély nyílt a hátrány csökkentésére. A 35. percben Hámori maradt le Bardrumról, a második oldalon Füzi-Tóvizi ziccerét védték, a visszarendeződés nem sikerült, így már 18-13 volt oda.

A 38. percben temethettük a DVSC-t: passzív játéknál Kácsor reménytelen szituációban húzta kapura, csemege volt Greve számára; a Nykøbing kettővel válaszolt, 21-13. Lényegében az ellenfél hátát nézték a debreceniek. Bejött a 18 éves Panyi Anna is, mintegy jelzésként a többiek számára, hogy amit nyújtanak, az nagyon-nagyon kevés. 

A 41. percben Halilcevic laza ejtésével már 24-13-ra vezettek a dánok. A 47. percben a harmadik debreceni hetesből a második is kimaradt, Kácsor lőtte gyöngén a büntetőt.   

Az 58. percben Giegerich pár percen belül két hazai hetest védett, így vezettek a dánok 33-20-ra. Mint az eredményből kiolvasható, a nemzetközi kupamérkőzés ekkor már rég edzőmeccsjelleget öltött. Nem törte magát a Loki, az utolsó húsz percben már csak túl akartak lenni az egészen. Tizenkét góllal, 34-22-re verte a végén a Nykøbing a Debrecent.

A múlt héten a Sola ellen az idény egyik legjobb, most a legrosszabb teljesítményét láthattuk a DVSC-től. Kérdés, Szilágyi Zoltánnak és Kudor Kittinek mennyire sikerül összeszedni a csapatot a horvát Podravka ellen. Egy hetük van rá, miközben addig a Dunaújváros ellen is vár a piros-fehérekre egy találkozó a Magyar Kupában.

MESTERMÉRLEG
Jakob Larsen: – Igyekeztünk felkészülni Planéta és Kácsor átlövéseire, mert az első egymás elleni meccsen túl sok helyet adtunk nekik. Ma időben sikerült megállítani őket. A védekezésünk kellően feszes volt és megvoltak azok a gyors góljaink, amiket minden meccsünkön meg kellene lőnünk. A másik fontos dolog, hogy a Debrecen védekezését többször is meg tudtuk bontani középen. Nagyon fegyelmezett volt taktikailag a csapat, ez volt a siker kulcsa.
Szilágyi Zoltán: – Hatvan percen keresztül alárendelt szerepet játszottunk, a belső posztokon nem volt olyan emberünk, aki kihúzta volna a csapatot e helyzetből. Nincs mit szépíteni, ez a teljesítmény nem volt méltó hozzánk, mindenképpen javulnunk kell!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!