Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen legdrágább sportágában az energiaválság túlélése is cél

| 2022. 09. 07. | 16:08:00
A DEAC a Ferencváros elleni találkozójával vezeti fel az új idényt.
Debrecen legdrágább sportágában az energiaválság túlélése is cél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jégkorong a negyedik legnépszerűbb sportággá vált Debrecenben, amit bizonyít az utánpótlás lélekszáma, valamint a DEAC felnőtt csapatának nézőszáma is. Nagyon fontos a debreceni sportélet szempontjából, hogy az egyetem és a DEAC ilyen aktívan szerepet vállal benne – jegyezte Barcsa Lajos alpolgármester, aki a debreceni önkormányzatot képviselte a jégkorongcsapat idénynyitó sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester szerint ha a fiúk szeptember 11-én, vasárnap a Szuperkupa-döntőn legyőzik a Ferencvárost, akkor már ki lehet pipálni az idényt, bár tudja, hogy ezt a véleményt nem feltétlenül osztják a klubnál.

„Nagy kihívás előtt áll a csapat, és ugyanolyan nagy kihívás előtt áll a klubvezetés, hiszen a jégkorong egy rendkívül drága sport, ezért az energiaválságra a leginkább érzékeny”

– mondta Kovács Marianna, DEAC ügyvezetője, aki reményét fejezte ki, hogy az emelkedő energiaárak miatt nem kerül veszélybe sem az utánpótláscsapatok, sem a felnőtt gárda versenyeztetése. A büdzsé a tavalyi, ebben a helyzetben túlzott merészség lett volna emelni rajta – tette hozzá. Az ügyvezető ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy György József vezetőedző egyre több saját nevelésű utánpótláskorú játékost épít be a felnőtt csapatba.

„Nem lehet más a cél, mint bejutni a rájátszásba, ott pedig rendre jól szerepel a csapat, tehát ismét lehet okunk a bizakodásra”

– jegyezte meg Fodor András szakosztályvezető, aki felvázolta, hogy a bajnokság menete a tavalyihoz hasonló, azaz négy teljes kört vívnak a csapatok az alapszakaszban, majd következik a rájátszás, ahová az első hat egyenes ágon jut, a 7-10. helyezettek pedig három győzelemig párharcot vívnak a fennmaradó két helyért.

Fodor András  (Fotó: Cívishír)

Újdonság az Erste Liga 2022/2023-as idényében, hogy megszűnt a légiósok számának korlátozása és bevezették a pontrendszert a külföldi példák alapján. A játékosok pontértékét korábbi teljesítményük, tapasztalatuk és életkoruk szerint határozzák meg, a benevezhető meccskeret összesített pontértékének 18 és 56 pont között kell lennie, továbbá legalább öt U23-as hazai játékost kell nevezni meccsenként.

„A liga vezetése arra számít, hogy homogénebb lesz a mezőny a pontrendszer által, azaz több éles, szoros találkozót láthatnak a nézők”

– fejtette ki Fodor András, aki egy rossz hírrel is szolgált: az elszálló energiaárak miatt immár biztos, hogy nem a Főnix Csarnokban rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, amelynek a DEAC címvédőként egyenes ágon a tagja. A debreceniek mindenesetre a Derék utcai jégcsarnokkal is pályáznak, de a rendezés elnyerésére csak akkor lehet esélyük, ha más nagyobb létesítménnyel ezt nem teszi meg.  

Molnár Dávid csapatkapitány (balra) és György József    (Fotó: Cívishír)

György József a felkészülés menetével ismertette meg az újságírókat, majd elmondta, kíváncsian várja, hogy a légióskorlát eltörlése, illetve a pontrendszer bevezetése hogyan alakítja az erőviszonyokat.

„A bajnokságot mi is szeretnénk megnyerni, de így van ezzel a másik kilenc csapat is”

 – jegyezte meg viccesen a vezetőedző, aki továbbra is kitart amellett, hogy fiatalokat vessen be, még akkor is, ha az esetleg az eredményesség rovására megy eleinte. A srácok megkapták a megfelelő terhelést, várjuk a rajtot – így György József.

Molnár Dávid köszöni a megtiszteltetést, hogy Berta Ákos visszavonulása után őt jelölték csapatkapitánynak. Elmondta, hogy az öltözőben nagyon jó a hangulat, és bízik benne, hogy ez eredményességben is megmutatkozik majd. Molnár az első debreceni nevelésű jégkorongozó, aki csapatkapitánya lehet az a felnőtt csapatnak. A csatár 18 évesen mutatkozott be a MOL Ligában a Debreceni HK színeiben, majd egyéves fővárosi kitérő után – a MAC-ban szerepelt -, a DEAC 2018-as csatlakozása során visszatért Debrecenbe, és azóta oszlopos tagja a gárdának.

Cs. Bereczki Attila

[Beillesztett cikk: Szuperkupa: a Debrecen a Ferencvárossal találkozik]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Eltűnt egy 26 éves debreceni nő
Február 10-én ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés