Hirdetés

Tíz százalékkal több pénzük van a debrecenieknek, magasabbak is az elvárások

2019.09.26. 16:04

Tíz százalékkal több pénzük van a debrecenieknek, magasabbak is az elvárások
Nagy reményekkel vág neki a DEAC kosárcsapata a harmadik élvonalbeli szezonjának (Fotó: deac.hu)

A DEAC kosarasai is elkezdik. Hazai pályán!

Hirdetés

A legjobb nyolc közé szeretne jutni a férfi kosárlabda NB I 2019-2020-as szezonjában a DEAC - mondta a klub szakosztályvezetője a csapat csütörtöki, idénynyitó sajtótájékoztatóján. Becsky István felidézte, hogy az előző idény végén saját kérésére távozott a gárda vezetőedzője, Berényi Sándor, aki utódjául korábbi segítőjét, Kovács Adriánt javasolta.

A szakosztályvezető a mindössze 26 éves tréner leigazolását nagy nyereségnek tartja, ugyanis több külföldi ajánlata is volt. A DEAC-nak sikerült megtartania a montenegrói Milos Borisovot, és egy év amerikai kitérőt követően visszatért Debrecenbe Isaiah Armwood, aki komoly erősítést jelent - fűzte hozzá.

A DEAC játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult. Távozott a klubtól Ivosev Tamás, Daniel Amigo, Henry Dugat, Velkey János, Kósa Tamás és Kozák Márton. Új igazolásként érkezett Debrecenbe Tóth Ádám, Lluis Costa, Demarcus Harrison, Somogyi Ádám és Isaiah Armwood.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője kiemelte: az idén százéves klubnál tíz-tizenöt éve folyamatos építkezés zajlik, és ennek köszönhetően az idei bajnokságokban már hét első osztályú csapatot indítanak. A költségvetésről szólva elmondta: annak érdekében, hogy  a tavalyinál magasabb célokat tudjanak elérni, a büdzsét mintegy tíz százalékkal megemelték.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is a szakosztálynál folyó tudatos építkezést emelte ki. Emlékeztetett arra, hogy a DEAC az első élvonalbeli szezonjában a bennmaradásért küzdött, tavaly a felsőházi rájátszásról még lemaradt, de a Magyar Kupában megszerezte a bronzérmet, idén pedig már a bajnokságban is komolyabbak a célok.

Kovács Adrián vezetőedző hangsúlyozta: az új játékosokat sikerült beépíteni a csapatba, ezért optimistán várja a bajnokságot, amelyben a DEAC dinamikus kosárlabdát, agresszív védekezést szeretne majd bemutatni. Milos Borisov szerint reális cél lehet, hogy az alapszakasz végén a legjobb négy közé kerüljön az együttes.

Az "egyetemisták" hazai pályán kezdik a bajnokságot, szombaton 19 órától a Kaposvárt fogadják az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés