Hirdetés

Hirdetés

Megruházták a Lokit a matyók

2019.10.26. 16:12

Megruházták a Lokit a matyók
Herczeg András (középen) nincs irigylésre méltó helyzetben (Fotó: archív)

A debreceniek kikaptak, amiben semmi rendkívüli nincs. Itt tartunk most...

Hirdetés

Hirdetés

A harmadik helyezett Mezőkövesd otthonában szerepelt a DVSC a labdarúgó NB I. szombati játéknapján, azaz a tabella jelenlegi állása szerint nem a debreceniek számítottak favoritnak. A DVSC rossz sorozata megszakadt a diósgyőriek ellen kiszenvedett győzelemmel, de az előjelek semmi jót nem ígértek.

Mégis a DVSC kezdett aktívabban, sokpasszos, kombinatív játéka nem ízlett a matyóföldi együttesnek. A csatárposzton bizalmat kapó Trujics futballozott igazán aktívan, s ha a kapu előtt jobban feltalálja magát, örömteli perceket okoz a Loki-híveknek. A helyzeteit azonban kihagyta, vagy elügyetlenkedte, a DVSC-nek azonban ez nem szegte kedvét, tovább próbálkozott.

A Mezőkövesd támadójátéka annyira döcögött, hogy a Herczeg-gárda védelmének semmi gondot nem okozott, Nagy Sándor kapus pedig csak elvétve ért a labdához. Semmi nem utalt arra, hogy a hajdúságiak bajba kerülnének, az első félidő utolsó percében mégis jött a feketeleves. A matyóföldiek középpályása, Berecz Zsombor középről, 20 méterről hatalmas bombagólt ragasztott a jobb felsőbe.

1-0

A második félidőben huszáros debreceni rohamokra számítottunk, ehhez képest újabb pofont kaptunk. A második hazai gólban benne volt a teljes debreceni védelem, de leginkább Szatmári, Haris és Kinyik, akik közös erővel sem tudták szerelni Zivzivadzét. Kabaréba illő gólt kapott a Loki!

2-0

A kétgólos hátrány nagyobb erőbedobásra késztette a Herczeg-együttest, aminek meg is lett az eredménye! A 61. percben Ferenczi adott be jobbról egy szabadrúgást, a kapu előtti tömörülésben többen is fejjel próbálták megszelídíteni a labdát, amely ilyen „viszontagságos” úton került Szécsihez. A csatár „eltörte” a labdát, de így volt jó Adenijinek, aki bal felsőbe továbbított!

2-1

A szépítés után a DVSC minden erejét és tudását bevetette, de Kundrák révén csak egy műesésig jutott. A Mezőkövesd focija azonban újabb gólt ért. Zizivadze balról adott be, Vajda közeli lövésébe pedig Nagy Sándor csak beleérni tudott, védeni nem.

3-1

Ezzel eldőlt a három pont sorsa. A DVSC a papírformának megfelelően kikapott Mezőkövesden. Fájó ezt kimondani, de ettől a debreceni csapattól ez a vereség nem szégyen. Itt tartunk... 

Labdarúgó NB I.
Mezőkövesd-DVSC 3-1 (1-0)
Mezőkövesd Városi Stadion, 2628 néző. Vezette: B ognár (Tóth II, Georgiou)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Vadnai 80.), Pillár, Katanec, Silye – Cseri (Vajda 78.), Karnitski, Berecz, Nagy D. (Takács T. 72.) – Pekár, Zivzivadze
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Adeniji, Kusnyír (Pintér 84.), Tőzsér (Garba 57.), Haris, Szécsi – Trujic (Kundrák 67.)
Gól: 1-0 Berecz (45.), 2-0 Zivzivadze (53.), 2-1 Adeniji (61.), 3-1 Vajda (82.)
Sárga lap: Karnitski (48.), Garba (58.), Kundrák (76.)

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.