Hirdetés

Hirdetés

Kezdődik a négynapos parádé

CH

2016.02.03. 10:58

Kezdődik a négynapos parádé
Varga Miklós (kékben) nagy közönségkedvenc Debrecenben (Fotó: mti)

Harminc nemzet legjobbjai között kell helytállniuk a magyaroknak, köztük két debreceninek.

Hirdetés

Hirdetés

Fergetegesnek ígérkezik a 60. Bocskai István nemzetközi ökölívó-emlékverseny, amely szerdán délután két órakor veszi kezdetét, és négy napon át tart az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Négy kontinensről vonulnak fel a bunyósok, tehát egy mini világbajnokságnak ad otthont a cívisváros.

A nagyszabású verseny az olimpia jegyében zajlik, hiszen minden válogatott a tavaszi kvalifikációs viadalokra készül. A mezőnyben találunk regnáló világ- és Európa-bajnokokat, tehát a színvonalra aligha lesz panasz.

Ott lesznek a harcosok között a hajdúságiak is. A DVSC-t Kovács Dávid (56 kg) és Nagy Bence (91 kg) képviselik. Utóbbi tavaly nagy meglepetésre a döntőig menetelt, has idén is összejön neki a bravúr, még az olimpiai kvalifikációs tornán is lehetőséget kaphat.

A hajdúsámsoniaknak is hazai pályáa az Oláh Gábor utcai sportcsarnok. A kétszeres EB-bronzérmes Varga Miklós például címvédőként indul, no meg azért, hogy meggyőzze teljesítményével Kovács László kapitányt, és esélyt kapjon arra, hogy a harmkadik olimpiájáért is harcba szálljon.

Sámsoni színekben lépett volna kötelek közé a nehézsúlyú debreceni óriás, Bernáth István, de a Bocskaira való felkészülés közben megsérült a könyöke, így visszalépett a versenyről, és lélekben készülhet egy műtétre. Máté Attila edző így a fogadott fián, Vargán kívül még Siroki János (56 kg) tisztes helytállásáért megy fel a szorító sarkába.

A magyar csapatban természetesen helyet kaptak a legjobbak, a többek között az Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai és világbajnoki negyeddöntős Harcsa Zoltán (75 kg), a 2010-es Eb-győztes Bacskai Balázs (69 kg), a tavalyi Eb-n harmadik Csóka Nándor (52 kg), illetve a tavalyi országos bajnokságon visszatért, hatszoros vb- és Eb-dobogós Káté Gyula (69 kg) is. Lesz tehát kiért szurkolnia a debreceni közönségnek!

A küzdelmek szerdán, csütörtökön és pénteken délután két órakor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, míg a szombati finálékat 15 órától vívják. A város támogatásának jóvoltából igazán baráti jegyárakat határoztak meg. A felnőtt jegy 600, a fiúk 300 forintba kerül, a 14 év alattiak és a nyugdíjasok pedig ingyen izgulhatják végig a ringcsatákat.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.