Hirdetés

Hirdetés

Debreceni a legjobb! Hárommillió forint a jutalma!

2019.04.29. 17:17

Debreceni a legjobb! Hárommillió forint a jutalma!
Kálucz Martin (jobbra) edzői és felkészítői, Lókodi Attila (középen) és Taskó Rodrigó (balra) társaságában (Fotó: Magánarchívum))

Kálucz Martin a legkisebb súlyú volt a nagyok között, mégis nyert.

Hirdetés

Hirdetés

A budapesti Papp László Sportarénában rendezték meg a Spártai Gladiátorok Éjszakája elnevezésű küzdősportgálát, amelynek „szellemi atyja” az a Tasnádi Péter volt, aki a kilencvenes évek nagysikerű utcai harcos összecsapásait is szervezte. A debrecenieknek akkor is, most is számolni kellett!

Ezúttal három súlycsoportban küzdöttek a harcosok, 75, 90 és +90 kg-ban, kategóriánként nyolcan, azaz három meccset kellett nyerni a dicsőséghez és az azzal járó hárommillió forintos fődíjhoz.

A debreceni Kálucz Martin a küzdősportok minden műfajában otthonosan érzi magát, mindegy neki, hogy a boksz, a K-1, a kickboksz, a thaiboksz vagy az MMA

szabályrendszerében kell éppen szorítóba (ketrecbe) lépni. Ezt a sokoldalúságát kiválóan kamatoztathatta Tasnádi Péter rendezvényén, ahol kézzel-lábbal lehetett dolgozni, de még a földre vitelt, illetve tíz másodpercig a földharcot is engedte a sajátos szabályzat.

A mérkőzések tíz percig vagy kiütésig tartottak. Ha tíz perc után nem volt meggyőző az egyik fél fölénye, akkor a bírók ötperces „hosszabbítást” is elrendelhettek. A mi fiúnknak nem volt szüksége ráadásra! Koczfán János ellen kezdett, és fél perccel a vége előtt tette fel az i-re a pontot, majd az elődöntőben Jani István, a döntőben pedig Szuhányi Gyula pontozásos legyőzésével lett a „királykategória” bajnoka. Sikerét értékét növeli, hogy a legkisebb volt a mezőnyben, éppen csak súrolta a nehézsúly (90 kg) alsó határát.

A diadalért kemény árat fizetett Martin, a döntőben ugyanis eltört a jobb keze, méghozzá az elején, azt a továbbiakban nem tudta használni, így egy kézzel oldotta meg a nagy feladatott.

Erre mondják: mestermunka! 

Egy másik debreceni is szorítóba lépett az est folyamán: a 75 kg-ban Berényi Roland az elődöntőig jutott.

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.