Hirdetés

Hirdetés

Könnyfakasztó dráma: egymást verték a DVSC-s unokatestvérek az aranyért

2017.09.25. 16:32

Könnyfakasztó dráma: egymást verték a DVSC-s unokatestvérek az aranyért
A két Bernáth (kékben Laci, pirosban Attila) a bajnoki dobogón, Balzsay Károly szövetségi kapitány társaságában (Fotó: dvscboxing.hu)

A debreceniek házi döntője nagy küzdelmet hozott.

Hirdetés

Hirdetés

Az országos ifjúsági ökölvívó-bajnokság 49 kg-os fináléjában DVSC-s házidöntőt láthatott a győri közönség, és a drámát tovább fokozta, hogy az egymással farkasszemet néző riválisok nem pusztán csapattársak, hanem első unokatestvérei is egymásnak.

A debreceni színekben öklöző, Salánki László edző által trenírozott két Bernáth, István és László edzésen már számos alkalommal szpáringoltak együtt odahaza, Hajdúhadházon, illetve a debreceni edzőteremben is, most azonban azzal szembesültek, hogy éles meccset kellett vívniuk egymás ellen. Miután az országos bajnoki cím és a válogatottság volt a tét, mindketten hatalmas elánnal vetették magukat küzdelembe. A látványos, kiegyenlített ringcsata a harmadik menetben ért véget, amikor Lászlót orrvérzés miatt leléptette a bíró. Ezt a mérkőzést többen megkönnyezték a győri sportcsarnokban.

Ilyen a boksz!

Bernáth Attila az OB legkiemelkedőbb ökölvívója díját kapta meg, míg Bernáth László is különdíjban részesült a kiváló bunyójáért. A DVSC az országos csapatösszevetésben a 2. helyet szerezte meg, miután Sebestyén Gergely révén még egy bronzérem is jutott a hajdúságiaknak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.