Hirdetés

Hirdetés

Megszűnt a debreceni és a hajdúsámsoni egyeduralma

mti

2017.06.15. 11:32

Megszűnt a debreceni és a hajdúsámsoni egyeduralma
Bernáth István Görögországban dolgozik (Fotó: archív)

Idén szűkebb pátriánk lemarad a világversenyekről.

Hirdetés

Hirdetés

Hosszú idő után először nem lesz hajdúsági tagja a magyar ökölvívó-válogatottnak világverseny. A debreceni és a hajdúsámsoni ász kiesett, ezért helyettük sem visznek embert a harkivi Európa-bajnokságra, hanem a tízből nyolc súlycsoportban szerepel magyar versenyző a pénteken kezdődő kontinensviadalon. Miután ez a verseny világbajnoki kvalifikáció, így szeptemberi, hamburgi vb-n sem lesznek hajdúságiak.

Két súlycsoportban, +91 kilogrammban és a 60 kilogrammban nem lesz magyar versenyző. Az elmúlt években a szupernehézsúly a debreceni Bernáth István révén egyértelműen az erőssége volt a csapatnak, s ugyanez igaz a könnyűsúlyra is, melyben hosszú ideig a kétszeres Eb-bronzérmes, hajdúsámsoni Varga Miklós volt az egyeduralkodó.

A kapitány elmondta, hogy Bernáth Görögországban él többnyire, míg Varga már nem tud befogyasztani a 60 kilóba, helyettük pedig nincs ütőképes versenyző.

Az ukrajnai torna pénteken kezdődik, a negyeddöntőket pedig jövő szerdán rendezik, azaz kedd estére dől el, hány magyar lehet majd ott a világbajnokságon. Az Eb döntőit szombaton vívják.

A magyar Eb-csapat:
49 kg: Virbán Gábor
52 kg: Szaka István
56 kg: Csóka Nándor
64 kg: Kovács Richárd
69 kg: Vadász András
75 kg: Harcsa Zoltán
81 kg: Kovács Pál
91 kg: Hámori Ádám

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.