Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drámai rekord: 969 halott egy nap alatt Olaszországban

| 2020. 03. 28. | 15:28:00
Csaknem 90 ezer a fertőzöttek száma.
Drámai rekord: 969 halott egy nap alatt Olaszországban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi legtöbbel, 969-cel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 9134-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma továbbra is négyezer felett van.

Az igazolt fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb mint a csütörtöki 4492, de több a szerdai 3491-hez képest. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is.  

A napi halálesetek számának alakulása Olaszországban:

Az "új" elhunytak száma csütörtökön 712 volt a többször javított végleges számítások szerint. A gyógyultak száma az egy nappal ezelőtti majdnem ezerhez képest most 589-cel emelkedett, így a gyógyultak teljes száma elérte a 10 950-t. 

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte 89 498-t.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal mérései szerint a járványgörbe már napok óta süllyedésnek indult, de az ország különböző részein más és más fázisban van a fertőzés terjedése. A gócpont Lombardiában a bizonyított fertőzöttek száma 2409-cel emelkedett a csütörtöki 2543-hoz képest. Egy nap alatt viszont az eddigi legtöbben, 541-en haltak meg az észak-olaszországi tartopmányban a huszonnégy órával korábbi 387-hez képest.

Az eddigi legtöbb, 199 volt az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma Rómában is, ahol a teljes létszám 2295-re nőtt.

A polgári védelem tájékoztatóját korábban tartották meg Ferenc pápának a Vatikánban este hat órakor kezdődő imája miatt, amelyet az egyházfő a járvány halottaiért, betegeiért és az őket ápolókért is mondott. Az adatokat ez alkalommal Domenico Arcuri kormánybiztos mondta el, aki az olaszországi intenzív osztályok ellátásáért felelős. A számok folytonos változásával kapcsolatban Arcuri hangoztatta, hogy a nyugati államok számára "precedens nélküli pandémiáról" van szó. A kormánybiztos nagyon nehéznek nevezte a szájmaszkok, orvosi felszerelés és gépek beszerzését, amelyekért  szerinte "világméretű háború" folyik az országok között.

Korábban Attilio Fontana lombardiai kormányzó úgy nyilatkozott, csütörtökön még aggódott a számok megugrása miatt, és nem tudta értelmezni az adatok alakulását, de most azt gondolja, ez a tetőzés, és megkezdődhet az esetek csökkenése. Giuseppe Sala milánói polgármester úgy reagált, fel kellene függeszteni a mindennapos adatközlést, mivel ez csak félelmet kelt.

Már 44-re emelkedett a munkájuk közben az új koronavírus-fertőzés miatt meghalt olasz orvosok száma, és 6414 egészségügyi dolgozó betegedett meg.       

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés