Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vírus kínai gócpontjába most kezd visszatérni az élet

| 2020. 03. 18. | 18:17:00
Már csupán Vuhanban tartják fent a legmagasabb készültségi fokozatot.
A vírus kínai gócpontjába most kezd visszatérni az élet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan kezd újra beindulni az élet az új koronavírus-járvány kínai gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban, ahonnan kedd éjfélig már csupán egyetlen újabb esetet jelentettek, a tartomány székhelyén, Vuhanban azonban még mindig terjed a kór.

A tartomány túlnyomó részében csökkentették a készültségi fokozatot, miután Vuhanon kívül a vírus terjedését a hivatalos adatok szerint sikerült megfékezni. Jelenleg már csupán Vuhanban tartják fent a legmagasabb készültségi fokozatot, a Zsenminzsipao kínai pártlap szerint pedig

a vuhani orvosok egy egyelőre ismeretlen vírushordozó miatt aggódnak, a városban ugyanis még mindig naponta diagnosztizálnak új betegeket.

Kedd estig ráadásul 630 újabb beteg jelentkezett a vuhani lázklinikákon, szemben az egy nappal korábbi 32 esettel - írja a Hszinhua kínai állami hírügynökség. Hupej tartomány egészéből - beleértve Vuhant - mindazonáltal egyetlen újabb fertőzésgyanús esetet sem regisztráltak kedd éjfélig az egy nappal korábbi adathoz képest.

Cao Kuang-csing, Hupej tartomány kormányzóhelyettese egy szerdai sajtótájékoztatón bejelentette: a Vuhanban működő, a belföldi és a globális ipari láncban kulcsszerepet betöltő vállalatok ismét megkezdhetik tevékenységüket. A kormányzóhelyettes hangsúlyozta Hupej tartomány fontosságát a belföldi járműgyártásban, és azt mondta: a munka megkezdésének további késleltetése súlyos következményekkel járna. Vuhanban egyebek mellett Buick, Chevrolet, Renault, Peugeot és Honda gépjárművek, valamint autóalkatrészek gyártása folyik. Cao azt is közölte, hogy a "negatív listán" szereplő vuhani vállalkozások - például mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek - nem kezdhetik meg a tevékenységüket a járvány vége előtt, és semmi esetre sem nyithatnak ki március 25-e előtt.

A Vuhannal szomszédos Huangkang városában szerdán távozhatott gyógyultan a kórházból az utolsó beteg, akit az új koronavírus-fertőzéssel kezeltek, új esetről pedig nem adtak hírt, így a városban nullára csökkent a fertőzöttek száma. A 7,5 millió lakosú Huangkangból jelentették Vuhan után a harmadik legtöbb esetet Kínában: az itt diagnosztizált 2907 fertőzött közül 125 veszítette életét. Szerdán mintegy 100 munkást szállítottak vissza Huangkangba az ország más részeiről, hogy ismét megkezdhessék a munkát a járvány miatt lezárt városban, miután a kormányzat engedélyt adott egyes vállalatoknak a tevékenységük újraindítására. A dolgozók egészségügyi vizsgálatot követően léphetnek munkába - jelentette a Hszinhua.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés