Hirdetés

Ferenc pápa elleni merénylettel fenyegetőzött egy férfi

24.hu

2019.03.07. 10:58

Ferenc pápa elleni merénylettel fenyegetőzött egy férfi

Az egyházfő június elsején látogat Csíksomlyóra.

Hirdetés

Hirdetés

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása miatt merénylettel fenyegetőzött egy bukaresti férfi. Saját Facebook-oldalán közölte, hogy emiatt a rendőrség terrorizmusra való felbujtással gyanúsítja – írja a Maszol.ro. Cătălin Berenghi korábban a francia idegenlégióban szolgált. A szélsőségesen nacionalista férfit egy – a közösségi oldal működtetői által –, már törölt bejegyzése miatt idézték be.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán üzente meg a Román Hírszerző Szolgálatnak, a Kormányőrségnek és az elnöki hivatalnak, hogyha nem lépnek, akkor ők fognak.

A poszthoz egy képet csatolt, amin egy mesterlövész puska látható, a csíksomlyói nyereghez hasonló környezetben.

Szerinte Ferenc pápa „a magyar revizionizmus érvényesítésének szándékával” látogat Erdélybe, amit a román hatóságok eltűrnek, noha „egymillió magyarországit” várnak Csíksomlyóra, a román zászlót betiltják, Orbán Viktor pedig úgy fogadja a helyszínen a katolikus egyházfőt, „mintha otthon lenne”.

A Maszol.ro emlékeztet rá, Cătălin Berenghi egyike azoknak, akik 2015 augusztusában nemzetiszínű disznókat legeltettek és egy malacot eltemettek egy bukaresti telken, ahová az eredeti tervek szerint óriásmecset épült volna. Akkor is indult ellene rendőrségi vizsgálat, amely eredménye ismeretlen.
Ferenc pápaterrorfenyegetésCsíksomlyó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.