Repülőgép-szerencsétlenség Kazahsztánban

index.hu

2019.12.27. 08:58

Repülőgép-szerencsétlenség Kazahsztánban
Ministry Of Internal Affairs Rep / Reuters

Legkevesebb 15 halott.

Hirdetés

Felszállás után visszazuhant egy repülőgép Kazahsztánban december 27-én - írja az index.hu. A BBC információi szerint a Bek Air járata Almatiból tartott a fővárosba, Nur-Szultanba.

Az utasszállító fedélzetén 100 ember utazott, a szerencsétlenségnek legalább tizenöt halálos áldozata van és legalább hatvan sérültje, de a túlélők felkutatása még zajlik.

A gép Almati repülőteréről próbált felszállni a fedélzetén 93 utassal és 5 fős személyzettel, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek - közölte a kazah légügyi hatóság.

A Reuters szerint a környéken sűrű köd volt, de egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a szerencsétlenséget.

Információk szerint egy Fokker 100 típusú repülőgép zuhant le, ami a Flightradar szerint 23 éves volt. A fedélzeten több gyerek is tartózkodott, nyolcat sikerült élve kimenekíteni a gépről.

A kazah légügyi hatóság azonnal felfüggesztette a Fokker 100-as típusú repülőgépek repülését, és teljeskörű vizsgálatot rendelt el.

Kaszim-Zsohart Tokajev elnök miután kifejezte részvétét az áldozatok családja felé, azt ígérte, hogy a részletes vizsgálat során a törvény teljes szigorával sújtanak le a felelősökre.
tragédiarepülőgéplezuhantrepülőgép-szerencsétlenségKazahsztán

Szóljon hozzá!

Hirdetés