A Kanári-szigetekről ingázik a magyar parlamentbe az MSZP-s

2019.07.26. 16:12

A Kanári-szigetekről ingázik a magyar parlamentbe az MSZP-s
Tóbiás József (Fotó: magánarchívum/Facebook)

A párt a helyzet tisztázását kéri.

Hirdetés

Tóbiás Józsefnek, a parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP pénteken.

Azt írták: Tóbiás József jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki a családjában. Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia - tették hozzá.

Csütörtökön a Blikk írta meg, hogy a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött tavaly ősszel a családjával Tóbiás József, az MSZP volt elnöke. A lapnak a politikus azt mondta: fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyag. 

Azt is elmondta, hogy nem vállalt párt- és egyéb tisztséget, a képviselői munkáját pedig ingázással el tudja látni. A lap szerint TóbiásJózsef két- vagy háromhetente repül Budapestre, a parlamenti menetrendnek megfelelően. 

"Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges"

- fogalmazott a lapnak a szocialista politikus.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés