Hirdetés

Hirdetés

Új baloldali mozgalom indul Magyarországon

2019.06.03. 14:46

Új baloldali mozgalom indul Magyarországon
Szanyi Tibor (Fotó: mti)

Szerinte az MSZP egy degenerálódó belterjes klub.

Hirdetés

Hirdetés

Holnapelőtt jeligére mozgalmat indít a szocialista Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselőjelöltje; az ellenzéki politikus ezt hétfőn nyílt levélben jelentette be. Az atv.hu-n közzétett dokumentumban, amelyben élesen kritizálja a jelenlegi MSZP-t, azt írta, ha a pártnak szüksége van rá, akkor az elnökévé választja. 

Az ellenzéki politikus közölte, mozgalmához bárki csatlakozhat, aki azt vallja, hogy "a Föld-i élet még menthető", ha újra a legszélesebb értelemben vett szolidaritás lesz úrrá a gondolkodásban. Hozzátette: nincs más célja, mint

politikai otthont teremteni a társadalmi szolidaritás híveinek, úgymond a radikális baloldali fiataloknak, nőknek és férfiaknak.

Értelmezése szerint "ez egy zöldmezős beruházás, amely vörös vonalakat húz jó és rossz között", és akár pártok befogadására is alkalmas. "Ha az MSZP-nek szüksége van rám, akkor elnökévé választ, azzal hogy a pártot az említett mozgalomhoz kötöm" - tette hozzá.

Szanyi Tibor az MSZP-ről úgy fogalmazott, "ez így nem párt", ez így csak egy "degenerálódó belterjes klub", ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálnak.  Rámutatott: ma 20-30 emberből jó, ha egy gondolja, hogy szükség lenne az MSZP-re.

 

MSZPbaloldalSzanyi Tibor

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.