Hirdetés

Kétszer kétsávos lesz a 4-es Debrecen és Nyíregyháza között?

Cívishír

2017.12.08. 15:31

Kétszer kétsávos lesz a 4-es Debrecen és Nyíregyháza között?
Fotó: illusztráció

Együttműködési megállapodást köt a két város.

Hirdetés

A 4-es főút, a 100-as vasútvonal és a két város reptereinek fejlesztése is szerepel abban a hosszútávú stratégiai együttműködési megállapodásban, amelyet a debreceni és a nyíregyházi önkormányzat köt egymással.

Erről a december 14-i, csütörtöki debreceni közgyűlésen döntenek majd a képviselők.

A közgyűlési előterjesztésből kiderül, hogy a két fél kiemelten fontosnak tartja a régió közlekedési feltételeinek javítását, a közúti és a vasúti közlekedés fejlesztését.

Ezért aztán közösen kezdeményezik a kormánynál: 

  • a 4-es számú főút Debrecen és Nyíregyháza közötti szakaszának 2X2 sávosra történő fejlesztését.
  • a 100-as vasúti fővonal további, Záhonyig tartó fejlesztését, valamint a Debrecen-Nyíregyháza közötti elővárosi vasúti közlekedés feltételeinek kialakítását.
  • a légi közlekedés fejlesztését, melynek két sarokpontja - a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, mint a nemzetközi utasforgalom kelet-magyarországi központja; - illetve az 50 éves múltra visszatekintő Nyíregyházi Regionális Repülőtér, mint pilótaképzési központ, valamint üzleti, turisztikai célállomás. Külön-külön fejlesztésük és együttműködésük összehangolását elsőrendű feladatnak tartják.

A megállapodás a közlekedésfejlesztésen kívül kitér az oktatás, a turizmus, a kultúra és a civil kapcsolatok terén kifejtendő, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés lehetőségeire is.

nyíregyházaDebrecenegyüttműködésközlekedésfejlesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.