Hirdetés

A liberálisoknak nem vállalható a Jobbik. Már Orbán Viktor sem!

2017.11.13. 13:55

A liberálisoknak nem vállalható a Jobbik. Már Orbán Viktor sem!
Fodor Gábor (Fotó: mti)

Összefogásra szólított fel Fodor Gábor.

Hirdetés

A Magyar Liberális Párt elnöke közös fellépésre és politikai együttműködésre szólította fel a "demokrata" ellenzéki pártokat. 

Nem arról kell ábrándozni, hogy hogyan lehet a Jobbikkal együttműködni, hanem végre tettekre van szükség

- mondta Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Kijelentette: nem arról kell beszélni, hogy kinek milyen problémái vannak a másikkal, ugyanis az alapértékekben a demokratikus pártok egyetértenek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a Jobbik láthatóan úgy érzi, hogy van keresnivalója a baloldali választók között is. Ez viszont tévedés, mert a liberális és a baloldali szavazók jelentős része szilárd értékrenddel rendelkezik - közölte.

A sajtóban jelennek meg általában olyan híradások, amikor különböző értelmiségiek a Jobbikot is magában foglaló technikai koalícióról beszélnek, de a Liberálisok szerint értékalapon határt kell húzni, a demokrata ellenzéki pártoknak kell együttműködniük - szögezte le.

A miniszterelnök hétvégi, a Fidesz kongresszusán elhangzott beszédére reagálva Fodor Gábor azt mondta, hogy 1988-ban közösen, 37-en alapítottak egy liberális pártot, a mai Fidesz viszont távol áll attól a Fidesztől. Hozzátette,

már személyesen és politikailag is távol állnak egymástól Orbán Viktorral.

A kormányfő annak a Nyugatnak a halálát vizionálja, ahová már közel egymillió magyar ember szeretne kimenni; lehet ellenségképeket gyártani, de a magyarok többsége ma is Európa-párti - összegzett.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.