Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rájátszást ért a DEAC-győzelem!

| 2023. 04. 01. | 22:38:00
A 8. helyen slisszantak be a debreceniek.
Rájátszást ért a DEAC-győzelem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenkét pontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Kaposvár ellen a Tippmix Férfi NB I. A alapszakaszának utolsó fordulójában. Mivel a Kecskemét megtette azt a szívességet, hogy nyert Zalaegerszegen, így a Debreceni Egyetem alakulata két év után újra bejutott a rájátszásba, ahol a címvédő Falco lesz az ellenfele.

Győzelmi kényszerben lépett pályára Andjelko Mandics alakulata, de a Kaposvár két vállra fektetése mellett a Kecskemét vagy a Paks idegenbeli sikere is kellett a playoff kiharcolásához. A hajdúságiak mindenesetre úgy kezdték a mérkőzést ahogy kell, Garamvölgyi egy hárompontossal hamar megszerezte a hazaiaknak a vezetést. A vendégek első kosara sem váratott magára sokáig, szépen tartották magukat, sőt Paár távolijával a negyed derekán át is vették a vezetést (9-10).

A folytatásban Neuwirth és Mócsán is betalált kintről, de a védekezés továbbra is hagyott némi kívánnivalót maga után, Gabrics és Paár pontos dobásainak köszönhetően tartották minimális előnyüket. A játékrész utolsó momentuma azonban Drenovac nevéhez fűződött, a kiscsatár pár másodperccel a negyed végét jelző dudaszó előtt helyére küldött egy triplát, így 18-18-al zárult az első tíz perc.

A második etapban is felváltva estek a kosarak, ám a negyed feléhez érkezve a DEAC házi gólkirálya ismét megvillant, egy kettő plusz egyes akció után egy hármast is értékesített, időt is kértek a vendégek (30-26). Az egyperces szünet sem lassította le a cívisvárosiakat, Scott is dobott két hármast, de hiába volt közte már nyolc is, Brown és Hughes révén tartotta a lépést a Kaposvár. Scott nagyszerűen mozgatta társait támadó oldalon, de a vendégek is megtalálták a lyukakat a debreceni védelmen, így 43-40-es hazai vezetéssel mehettek az öltözőbe a felek. A DEAC szempontjából fontos találkozókon a Körmend 21 ponttal vezetett a félidőben az ASE ellen, viszont a Kecskemét 8 ponttal vezetett Zalaegerszegen, így ekkor a képzeletbeli tabellán a 8. helyen álltak Polyákék.

A fordulás után Mócsán robogott végig egy szerzett labdával, Garamvölgyi hárompontosa és Tóth közelije után pedig kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége (50-40). Közel négy percet kellett várni az első somogyi kosárra, ám Parsons faulttal együtt értékesített ziccere sem törte meg a fehér-feketék lendületét, Polyák és Mócsán kosaraival tartották előnyüket (57-45). A negyed végéhez közeledve Heindlein triplájával benéztek tíz alá a kaposváriak, de az utolsó percben Drenovac és Polyák is megvillant, így Brown utolsó másodperces kosara ellenére is kétszámjegyű volt a differencia (62-52).

A záró felvonást is Mócsán kosara indította, melyre Hughes válaszolt a következő támadásból. A folytatásban a vendégek csapatkapitánya, Heindlein vette hátára övéit, sorozatban szerzett öt pontja után a debreceni szakmai stáb lépett a zsűriasztalhoz (66-59). A rövid fejmosás után Scott két triplával rendezte a sorokat, majd Brown válaszolt távolról (72-62). A DEAC okos és türelmes játékkal magabiztosan tartotta előnyét, s bár a vendégek mindent megtettek a felzárkózás érdekében, reális esélyük nem volt a felzárkózásra. Két perc volt már csak hátra, mikor érkezett a jó hír, miszerint a Kecskemét győzni tudott Zalaegerszegen, így a hátralévő idő innentől kezdve már valóságos örömjátékot hozott. A vége 83-71-es hazai siker lett, így a DEAC 8. helyen végzett az alapszakaszban, mellyel bejutott a rájátszásba, ahol a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
25-27 fok! Köszönjük, elég lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Élő talkshow keretében ad interjút, és a színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés