Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni Nagytemplomtól valakig Tokióig jutnak

| 2021. 05. 21. | 14:21:00
Debrecenben korábban még egyetlen sportágban sem rendeztek olimpiai kvalifikációs tornát
A  debreceni Nagytemplomtól valakig Tokióig jutnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csak két hét., június 4. és 6. között rendezik meg a kosárlabda 3x3-as szakágának olimpiai selejtezője Debrecenben. A nagytemplom előtti ikonikus helyszínen a magyar válogatottaknak is esélye lesz majd kijutni a tokiói olimpiára.

Sporttörténelmi pillanat lesz

Debrecenben korábban még egyetlen sportágban sem rendeztek olimpiai kvalifikációs tornát, így több szempontból is úttörő lesz a június eleji rendezvény. Tokióba a világranglista alapján négy férfi és négy női csapat már megváltotta jegyét, az olimpiai mezőny másik feléről pedig két verseny dönt. Május 26. és 30. között nemenként húsz csapat küzd majd 3-3 kvótáért Grazban, a már kijutott csapatokon kívül gyakorlatilag a teljes világelit képviselteti magát. Válogatottjaink közül Ausztriában csak a női együttesünk lesz majd versenyben, így Károlyi Andrea tanítványainak már a Debreceni torna előtt lesz egy esélye kijutni a nyári olimpiai játékokra.

Debrecen az utolsó esély

Az utolsó kvóta sorsa a cívisvárosban dől majd el, mégpedig azon nemzetek csapatai között, akik az elmúlt két olimpiára nem jutottak ki „nagypályás” kosárlabdában. A világranglista alapján ennek megfelelően a Nemzetközi Kosárlabdaszövetség kijelölte azt a hat-hat válogatottat, akik utazhatnak Debrecenbe, illetve mindkét nemnél várólistára tettek három csapatot, arra az estre, ha a szóban forgó együttesek közül valaki kvótát szerezne Grazban. Magyarország mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál indulhat a cívisvárosban, ám minden bizonnyal senki sem bánná, ha a debreceni születésű Medgyessy Dórával felálló női válogatott már egy héttel korábban kvótát szerezne, lemaradva ezzel a debreceni tornáról.

Ingyenes!

A szervezők a pontos menetrendet a Grazi torna után fogják kijelölni, de az már biztos, hogy a pénteki és szombati csoportmeccsek 18 órától 21 óráig, míg a vasárnapi helyosztók 15 órától estig tartanak majd. A tornára a debreceni 3x3 események hagyományainak megfelelően ingyenes lesz a belépés, ám az esemény ideje alatt Magyarországon érvényben lévő sporteseményekre vonatkozó korlátozásokat be kell tartani. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.